edono111 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Tytuł: YWF Gatunek: Strzelanka top down Opis: Jest to moja pierwsza gra .Ma ona niesamowicie rozbudowaną fabułe polegającą na zabijaniu wszystkiego co sie rusza:D ,mamy do dyspozycji 3 rodzaje broni i granaty. miłej gry życze:) Download v.0.5:https://gmclan.org/up5290_4_YWF_v_0_5.html Rozmiar pliku: 5 mb Autorzy: Programowanie: Ja głównie za pomocą przykładów Fabuła:nie maXD Grafika: Ja+Paint+internet Muzyka: z neta Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Kolejny dowcip? Już chyba nie muszę mówić, dlaczego :P Link nie działa. EDIT: Ale zauważam, że masz to w uploaderze. EDIT2: Za pomocą przykładów? Tu praktycznie nie ma nic twojego! Postać się rusza jakby musiała a nie chciała. Grafika: 2/5 Grywalność: 1/5 Fabuła: 1/5 OGÓLNIE 1/5 Baj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 23 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Screeny nie działają... Tzn. są miniatury, ale nie są linkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikki Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Rzeczywiście, pewnie sporo korzystałeś z przykładów, ale gra całkiem całkiem jak na pierwszą grę. Naprawdę niezła sieczka. Ciekawe z kąd bohater ma taki karabin którego nie trzeba przeładowywać i ma nieskończoną amunicję? :) Słaba grafika, każda broń wygląda tak samo ;/ , a przeciwnicy paintowi. Ogólnie 2/5 + pierwsza gra = 3/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 to nie gra tylko przykład Nikkasa . Nawet kodu nie umiałeś przekopiować, gdyż tam gdzie miał był granat (chodzi mi o ten event) to dałeś mouse_check_global a powinno być mouse_check_global_press bo jak przytrzymasz prawy przycisk wyskoczą ci wszystkie granaty. Grafika jest nie twoja znając życie nie spytałeś Wojzaxa o pozwolenie na użycie jej :angry1: Edit: I co zatkało >?< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 to nie gra tylko przykład Nikkasa . Nawet kodu nie umiałeś przekopiować, gdyż tam gdzie miał był granat (chodzi mi o ten event) to dałeś mouse_check_global a powinno być mouse_check_global_press bo jak przytrzymasz prawy przycisk wyskoczą ci wszystkie granaty. Grafika jest nie twoja znając życie nie spytałeś Wojzaxa o pozwolenie na użycie jej :angry1: Edit: I co zatkało >?< musze ci napisać drogi kolego że z przykładu nikkasa korzystałem fakt(tak jak i z przykładu Jakluba) :rolleyes: musiałem podglądnąć kilka efektów takich jak np:granat,bronie,wrogowie itp.gdyż jestem początkujący i nie wszystko potrafie wykonać tak dobrze jak wy,a zdaje mi sie że przykłady po to są aby się na nich uczyć. Co do grafik (trzech Spritey'ów)to bardzo przepraszam :mellow: usune je z gierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 sorka poniosło mnie. zmień sterowanie bo strzałkami chodzeniejest wkur__jące zmień na wasd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 sorka poniosło mnie. zmień sterowanie bo strzałkami chodzeniejest wkur__jące zmień na wasd luuuuzik :thumbsup: tak!!! jak sie uda to jeszcze dzisiaj poprawie sterowanie,wywale nie moje grafy i coś tam pewnie zrobie :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie no kurde,cieszę się ze użył ktoś mojego przykładu ale bez przesady,podmiana grafiki,zrobienie menu i nowych plansz to kurde kiepskooo... 2/5 za fatygę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie no kurde,cieszę się ze użył ktoś mojego przykładu ale bez przesady,podmiana grafiki,zrobienie menu i nowych plansz to kurde kiepskooo... 2/5 za fatygę szanuje twoje zdanie i twoją ocene nikas :thumbsup: ale moja gra różni się od twojego przykładu pod wieloma względami np: -inna grafa -inni wrogowie(niektórzi mają iq chodzą za graczem) -swiatełko w około gracza -dzwięki Co niezmienia faktu że zerżnąłem pare kodów :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 eeee... te rzeczy tp każdy sobie może zmienić,gra to po prostu zerżnięty przykład z inną grafiką (gorszą) i dźwiękami ;) btw. światełko jest takie jak w przykładzie bo nie umiał byś sam zrobić takiego :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jeszcze jeden błąd tam gdzie jest ciemno widać wrogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Powiem tylko tyle, że trudno jest teraz zrobić strzelankę Top-Down aby nie była podobna do żadnych przykładów, takich przykładów jest po prostu mnóstwo. Gra mi się podoba ale fabuła typu "strzelaj wszędzie gdzie się da" szybko się nudzi. 2.5/5 Pobaw się jeszcze z tą grą, dodaj coś co podniesie adrenalinę, np. ogranicz amunicję, dodaj przeładowywanie broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Powiem tylko tyle, że trudno jest teraz zrobić strzelankę Top-Down aby nie była podobna do żadnych przykładów, takich przykładów jest po prostu mnóstwo. Gra mi się podoba ale fabuła typu "strzelaj wszędzie gdzie się da" szybko się nudzi. 2.5/5 Pobaw się jeszcze z tą grą, dodaj coś co podniesie adrenalinę, np. ogranicz amunicję, dodaj przeładowywanie broni. Dzięki :thumbsup: pracuje nad tą grą i poważnie się zastanawiam nad zrobieniem fabuły typu "Survival" (chodzi o to aby wrogowie atakowali bohatera ze wszystkich stron i w niektórych wrogach kryły się niespodzianki) Już tera poprawiłem grafe,bronie(gracz moze trzymać wszystkie rodzaje broni,a nie tylko jedną) edit:Już jest wersja 0.5 :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Niestety... ta gra to na razie Dno.... Ale popracuj to może full będzie lepsze ;) Niestety narazie dam tak: grafika: 2/5 Fabuła: 0/5 Kod: 1/5 (dlatego bo granat źle zrobiony =P) Muzyka: 0/5 3 : 20 oj niestety: 0.75 / 5 Popracuj nad grą to zmienię zdanie ;) PS: Grafiki rób w innych programach lub zrób je bawiąc sie w pixel art a w kodzie granatu zamiast "mouse right button" daj "mouse right button pressed" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 fabuły typu "Survival" (chodzi o to aby wrogowie atakowali bohatera ze wszystkich stron i w niektórych wrogach kryły się niespodzianki) Amerykańska fabuła, widzę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Niestety... ta gra to na razie Dno.... Ale popracuj to może full będzie lepsze ;) Niestety narazie dam tak: grafika: 2/5 Fabuła: 0/5 Kod: 1/5 (dlatego bo granat źle zrobiony =P) Muzyka: 0/5 3 : 20 oj niestety: 0.75 / 5 Popracuj nad grą to zmienię zdanie ;) PS: Grafiki rób w innych programach lub zrób je bawiąc sie w pixel art a w kodzie granatu zamiast "mouse right button" daj "mouse right button pressed" Pobrałeś z pierwszego linku a to stara wersja,pobierz wersje najnowszą w niej błąd granau został rozwiązany,grafa poprawiona,dodane bronie i nowy tryb gry survival.Pozdro :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 daj jeszcze żeby można było zmieniać bronie kółkiem myszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Teraz dam: grafika: 2.5/5 (Dlatego bo paintowa) Kod: 2.5/5 (Bo z przykładu :P) Muzyka: 0/5 (bo jej brak) 5 : 15 oj niestety: 1.66/ 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edono111 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Teraz dam: grafika: 2.5/5 (Dlatego bo paintowa) Kod: 2.5/5 (Bo z przykładu :P ) Muzyka: 0/5 (bo jej brak) 5 : 15 oj niestety: 1.66/ 5 Przecież jest muzyka :unsure: sprawdz może wyłączyłeś głos <_< z przykładu wziąłem tylko pare potrzebnych mi rzeczynp:granat,zycie i shotguna. a grafa nie jest paintowa :rolleyes: Pozdro :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 7 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Paintowa grafika może być dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Kod: 2/5 bo z przykładów Grafika: 2/5 Muzyka: 3/5 Bug najbardziej rzucający się w oczy: Potworów nie dotyczy ciemność (widac je doskonale) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 też robię taką grę, ale nie będzie taka jak twoja. będzie można wybrać albo 'Rzeź' innymi słowy Deatmath? albo Misje i sie bedzie wypelniac misje. zrobilem w mojej grze calkiem fajną fabułę o czym sie niedlugo przekonacie.. takie gry są dosyc fajne jak są misje wiec radze ci takowe zrobic ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi