Hobik Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Jak ustawić wysokość świata tz. Zrobiłem gierke 3D w której chodziło się tylko po pomieszczeniach teraz chcę ją przerobić na miasto i chcę zrobić wysokie budynki kiedy zmieniłem współżędne to budynek się powiększył ale niezrobił się wyższy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Posprawdzaj współrzędne. Inaczej pomóc Ci nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 A może d3d_transform_set_scaling(xs,ys,zs) pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Vardi być morze pomoze ale gdzie mam to dać jaśniej prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 ... Do draw, przed rysowaniem tego bloku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 bo musisz zmienić tylko współrzędną Z a nie inne :P Pozatym jak mamy ci pomóc jak nawet nie wiemy jak ty te budynki malujesz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 No ale sufit nadal jest za nisko wogule jak usunąć sufit chce żeby tylko bardzo wysko były tekstury hmur ale bardzo wysoko bo narazie to mam je jakieś 2 metry nad sobą (muwiąc w przenośni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 d3d_set_projection(xfrom,yfrom,zfrom,xto,yto,zto,xup,yup,zup); - myślę że to powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 co do sufitu to masz gdzies taki(lub podobny) kod d3d_draw_floor(0,0,32,room_width,room_height,32,background_get_texture(textura_sufitu),24,24) i zeby podwyzszyc sufit to zwiekszasz liczby zaznaczone na niebiesko. Zeby nie bylo wogle sufitu trzeba usunac ten kod ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Hanjuso zadziałało o to mi chodziło dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ale jak mówiłem że zmienić współrzędną Z to nie. Przeczytaj Helpa zanim zadasz pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi