Goten22 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam, to mój pierwszy post. Mam pytanie, jak zrobić aby X podążał za okienkiem (wszystko jest w pliku do obejrzenia). I 2 pytanie, jak zmienić kolor liczb które wyświetla zegar? EDIT:Dałem działający link http://www.speedyshare.com/566877302.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 co do zmiany koloru to w draw tego zegara w pierwszej linijce kodu wklej GML draw_set_color(c_white); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 GML X.x = view_xview[0] + xstart X.y = view_yview[0] + ystart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 albo: GML x = okienko.x+150; y = okienko.y-7; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goten22 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 A gdzie mam dać te kody które podaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 w evencie end step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goten22 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Niestety nie działa, w pierwszym sposobie wywala coś takiego Error in code at line 1: X.x = view_xview[0] + xstart at position 1: Unknown variable X A w drugim sposobie x nie podąża za okienkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Bo w pierwszym przypadku to X to ma być nazwa twojego obiektu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goten22 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Już nie wywala błędu ale X sie dalej nie porusza. Prosiłbym o plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 jak nie działa gdzie to dałeś, znaczy do jakiego obiektu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goten22 Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Nie trzeba, już ktoś inny mi pomógł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Żeby była jasność: https://gmclan.org/up1558_12_okno.html ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi