szpaq99 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 GML move =0; // kod w create alarm[0]=60; GML move=1 //kod w alarm 0 if move=2 move=0; alarm[0]=120; GML if move=0 { if y>ystart + sprite_height y+=2 //kod w sptep } if move=1 { if y>ystart y_=2; } gdzie jest błąd bo to miała być różyczka z Mario wysuwająca się z rury ale się nie wysuwa gdzie popełniłem błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie chce mi się analizować kodu (byś napisać co chcesz, aby znaczyło move=0, 1 i 2), ale mogę powiedzieć tyle, że zmienne move NIGDY nie wyniesie wartości 2. A więc kawałem kodu z alarmie jest niepotrzebny... :P Lepiej opisz problem i poproś oo jego rozwiązanie, a nie dajesz nam kod do naprawy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Może błąd jest w tym: if move=2 move=0; Spróbuj zrobić: if move=2 { move=0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 egzekutor niestety nie działa bo ja chciałem zrobić różyczkę z Mario która wysuwa się z rury do góry i na chwilę się zatrzymuję a potem się znowu wsuwa i tak cały czas może ktoś ma lepsze rozwiązanie. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 GML move+=1; //zwiększamy o 1, bo inaczej zawsze będzie 1 i nigdy nie będzie innej wartości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi