ComeX Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 jak zrobić żeby po kliknięciu na wszystkie objecty poszło do next room ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Nie rozumiem pytania. Proszę rozwiń je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 jak klikam na kulke ona znika jak znikną wszystkie go to next room Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaman Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 o ile pamiętam jest taki przykład na stronie głównej nazywa sie punkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 GML if instance_number(kulka)<=0 room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 kula: creat: liczba=(ilość kuli w roomie) destroy: liczba-=1 step if liczba=0 { room_to_go(room2) } powinno być dobrze aczkolwiek pisze z pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 a jeżeli jest 6 rodzai kul ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 to daj im parenta ;) E: if instance_number(kulka)<=0 room_goto_next();Boro Casso widziałeś kiedyś -1 obiektów? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No parent i na zmiennych daj sume kulek które są w roomie, i przy każdej daj minus global.kulka -=1., i dodaj jeszcze if global.kulka =0 { room_goto_next();} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No parent i na zmiennych daj sume kulek które są w roomie, i przy każdej daj minus global.kulka -=1., i dodaj jeszcze if global.kulka =0 { room_goto_next();} No kiego grzyba to wszystko? Po prostu instance_numer(parent); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 I myślisz że on wie co zrobić z tym instance_numer(parent), ? Szczerze ja nie wiem, i wydaje mi się że on też nie wie... :] A mój sposób na zmiennych wydaje mi się że jest prosty. z kliknięciem na każdą kulkę, odejmuje od zmiennej 1, i gdy zmienna równa się zero (zmiena=0) room_togo_next. proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Boro Casso widziałeś kiedyś -1 obiektów? biggrin.gif No no w sumie masz racje, tak z przyzwyczajenia machnąłem. a jeżeli jest 6 rodzai kul ??? GML if (instance_number(kulka1)=0 and instance_number(kulka2)=0 and instance_number(kulka3)=0) room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A mój sposób na zmiennych wydaje mi się że jest prosty. z kliknięciem na każdą kulkę, odejmuje od zmiennej 1, i gdy zmienna równa się zero (zmiena=0) room_togo_next. proste tylko po kiego robic nie potrzebne zmienne skorojest w gm'ie do takiego czegos funkcje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 I myślisz że on wie co zrobić z tym instance_numer(parent), ? było to już dużo razy tłumaczone. I jest to proste jak budowa cepa. :) A mój sposób na zmiennych wydaje mi się że jest prosty co najwyżej dłuższy. proszę bardzo, tutaj wszystko wytłumaczone o parentach, po wpisaniu w wyszukiwarce : "parent" : https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...5&hl=parent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZG Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A mój sposób na zmiennych wydaje mi się że jest prosty. z kliknięciem na każdą kulkę, odejmuje od zmiennej 1, i gdy zmienna równa się zero (zmiena=0) room_goto_next. proste A ha... spróbuje i ja...(nawet nie czuje, gdy sobie rymuje xD) A tak na poważnie to dobry sposób, ale nie fachowy, a ja nie znosze zmiennych, bo co ich użyje, to błąd, a jak dobrze, to błąd w czym innym... ale zaczynam już to rozumieć. Tak można zrobić, bo to działa :thumbsup: ale ja chyba tego sposobu nie użyje... EDIT:Poprawiłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 wiecie co zrobię trochę to inaczej aczkolwiek jak kliknę na kulkę odradza się ona w losowym miejscu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 instance_create(round(random(room_width)),round(random(room_height)),obj) oczywiscie przy kliknieciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 wypas mam błenda :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Tresc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 ęłęóinstance_create(round(random(room_width)),round(random(room_height)),object2 ) at position 1 unexcepted symbol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 ęłęóinstance_create(round(random(room_width)),round(random(room_height)),object2 ) CO to jest oO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 no właśnie też bym chciał wiedzieć to jest normalnie nie widoczne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A masz to tylko w bledzie czy w kodzie tez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 no właśnie tylko w błędzie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 skasuj skrypt i przepisz wszystko sam, a nie copy, paste :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 powiem szczerze że już tk próbowałem i to samo miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Mnie też się zdarza takie coś jak kopiuje. Włącz jakiś inny normalny skrypt, wyłącz i wtedy włącz ten to będziesz widział te durne znaczki. A jak nie to skasuj cały klocek i go od nowa wrzuć i przepisz kod ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 w tym kodzie gdzieś jest błąd coś tam 76 , albo ( unexcepted instance_create(round(random(room_width)),round(random(room_height)),object2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 zamknij nawias na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 a gdzie nawias na koncu ? @edit Ehh misiek szybszy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi