XxMichałxX Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 GML if keyboard_check(vk_enter) { mouse_check_button_pressed(mb_left) } Czemu po wcisnieciu entera przycisk myszy się nie wdusza? (tzn. nie chodzi mi o to ze na sprzęcie myszce sie nie wdusza tylko ogolnie ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Ponieważ ta funkcja jedynie sprawdza, o czym z resztą świadczy wyraz "check", czy przycisk myszki został wciśnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 mouse_check_button_pressed(mb_left) - jest funkcją sprawdzającą kliknięcie, a nie symulującą je :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 aaaa... czyli GML mouse_button(mb_left)musi byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 nie. musiał byś użyć jakiegoś dll symulującego myszkę(np mouse.dll) bo gm nie oferuje takich funkcji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 kurde.. :mellow: nie mam pojecia jak to zrobic.. raz cos z jakiegos kursu zrobilem cos z dll ale dla mnie to dll jest idiotyczne bo jest napisane pełno niezrozumiałego kodu dla mnie w pliku dll a w gm-ie zeby ten plik otworzyc 2 razy więcej.. no a moze ktos by mi doradził jak to zrobic? ;} albo podał jakis kod w dll-u i w gmie jaki wsadzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 od teraz w każdym twoim temacie będę pisał: poznaj podstawy GML a potem bierz się za trudniejsze rzeczy! Post nic nie wnosi do tematu. Warn Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Można to obejść. Jeśli chcesz zasymulować kliknięcie myszą to w zdarzeniu kliknięcia daj wywołanie zdarzenia user_event0 i tam daj to co powinno być w kliknięciu myszą. I wtedy zamiast symulować kliknięcie wywołuj user_event0. Wtedy masz bez DLL a wyjdzie PRAWIE na to samo. :) Tak mi się przynajmniej wydaje, ale może ja się nie znam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 stworzyłem przykładzik:link opis: ctrl - zmiana sterowania (albo strzałki, albo myszka) enter to klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 no dobra ale to ma wyjezdzac za ekran i dzialac - chce zrobic program do sterowania kursorem jak komus sie zepsuje myszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 mouse.dll w create: init_scr() w enter_pressed: mouse_click_left( 1 ) i to wszystko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Można to obejść. Jeśli chcesz zasymulować kliknięcie myszą to w zdarzeniu kliknięcia daj wywołanie zdarzenia user_event0 i tam daj to co powinno być w kliknięciu myszą. I wtedy zamiast symulować kliknięcie wywołuj user_event0. Wtedy masz bez DLL a wyjdzie PRAWIE na to samo. smile.gif Tak mi się przynajmniej wydaje, ale może ja się nie znam smile.gif ale nie qmam.. jak to napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 sikaj na to :P napisałem Ci co i jak z dll, bez dll-a tego nie zrobisz bo gm nie oferuje takich funkcji i nie ma co więcej gadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 mouse.dll w create: init_scr() w enter_pressed: mouse_click_left() i to wszystko smile2.gif ale gdzie to napisac? w mouse.dll? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 normalnie w gm. z tym, ze wrzucasz tego dlla do folderu z projektem E: masz w ogóle tego dlla? tam w paczce jest wszystko wyjaśniający przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 a w dll ma byc pusto? Eedit: Nie mam zadnego dll-a .. mam tylko dev c++ w ktorym niby sie plik dll robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 http://www.g-flash.gmzone.fr/index.php?0=G...use%20controler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 ee te zasrane dlle nic z tego nie rozumiem sciagnalem to to w ogole nie dziala jakis error sie pokazuje jak właczam a jak do mojego projektu wsadzilem do folderu mouse_dll.dll to pisze ze init_scr cos tam zle.. wale to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 wstawiasz dll tam gdzie masz gre/projekt, importujesz skrypty w game makerze Scripts => Import Scripts, i jedziesz. Podaj treść błędu a nie "coś tam źle" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 jak włączam ten przykład to jest error cos z init ale nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 masz zarejestrowaną wersję gm? E: jak byś bardzo ładnie prosił to moge pomoc Ci z tym na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Jeśli Marek nie pomógł to : https://gmclan.org/up2049_3_m_dll.html Nie zapomnij rozpakować do 1 folderu. Nigdy nie zapominaj o mouse.dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi