Grabarz Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam, niewiem czy graliście w Sim City 4, otóż mam problem. Zainstalowałem, odpaliłem i nic. Zamiast się uruchomić nic się nie pojawia, żadnego błędu, nic. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Zo rginalem by sie tak nie dzialo :) Antyvirus blokuje cracka przez co gra nie dziala, wlala :) Nastepnym razem kup orginal. PS Przynajmniej jestem prawie pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 kto to widział, antywirus blokujący cracka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Zo rginalem by sie tak nie dzialo :) Antyvirus blokuje cracka przez co gra nie dziala, wlala :) Nastepnym razem kup orginal. PS Przynajmniej jestem prawie pewny. Noobie, mówie, że mam oryginała, i wyłączonego antywirusa, więc to żaden z tych problemów. I nie mam żadnych cracków :o EDIT: A najdziwniejsze jest to, że kiedyś działała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 @Pieter ja widzialem, np http://i40.tinypic.com/352kirt.jpg I dla tego kupilem sobie za 10 funtow niedawno Pro :) @Grabarz - tez moge powiedziec ze wszystkie gry ktore mam sa orginalami :) Jestem pewny wiekszosc ludzi mowiac to sklamala by. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Mam podobny problem z NN2. Może zbyt nowy sprzęt/sterowniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 s[rawdzcie w ustawieniecj kompitabilnosc, cz jak to tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 @Grabarz - tez moge powiedziec ze wszystkie gry ktore mam sa orginalami :) Jestem pewny wiekszosc ludzi mowiac to sklamala by. Denerwujesz mnie. Mówie, że oryginał, to oryginał, jak mi nie wierzysz, proszę bardzo, ale jak masz pomóc to zrób to z wierzeniem że to oryginał, huh. EDIT: Próbowałem z każdą kompatybilnością, od win95 do win2000 ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja bym przeinstalowal, sprawdzil w procesach czy czasem nie dziala, jest duzo przyczyn. Pokombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja bym przeinstalowal, sprawdzil w procesach czy czasem nie dziala, jest duzo przyczyn. Pokombinuj. Czy ty myślisz, że jestem tak głupi, żeby tego nie zrobić? Jak masz mi takie głupoty pisać to lepiej nie pisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 W procesach sprawdz, nie jestem pewny abys to sprawdzil. Jesli nie ma sprawdz skrot, wlacz z dysku. Niektore gry nie dzialaja gdy nie masz karty dzwikowej, ale skoro grasz w osu oznacza ze takowa masz, przeinstaluj sterowniki albo znajdz lepsze jesli mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 W procesach sprawdz, nie jestem pewny abys to sprawdzil. Jesli nie ma sprawdz skrot, wlacz z dysku. Niektore gry nie dzialaja gdy nie masz karty dzwikowej, ale skoro grasz w osu oznacza ze takowa masz, przeinstaluj sterowniki albo znajdz lepsze jesli mozliwe. Ta gra mi kiedyś działała :[ W procesach, raz jest raz nie ma, ajak jest to co ja mam z tym zrobić, i tak nie moge tego odpalić :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja tym co wątpią w prawdziwość i legalność jego gry to powinienem chyba po ostrzeżeniu dać. Ja sam mam np. ponad 30 oryginalnych gier na PC, kilka na PS2 i 11 na PS3 i część z nich kosztowała niemałe pieniądze - nie każdy piraci, to jest chyba najpopularniejsze wśród dzieciaków tak w wieku 10 - 16 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja tym co wątpią w prawdziwość i legalność jego gry to powinienem chyba po ostrzeżeniu dać. Ja sam mam np. ponad 30 oryginalnych gier na PC, kilka na PS2 i 11 na PS3 i część z nich kosztowała niemałe pieniądze - nie każdy piraci, to jest chyba najpopularniejsze wśród dzieciaków tak w wieku 10 - 16 lat. Zazwyczaj dlatego, że nie ma $$ żeby kupić, ale na to sobie uzbierałem. PS. Pozatym, jak ten proces jest uruchomiony, wszystko idzie bardzo wolno / wcale, jak by było uruchomione, a nie jest :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=69602 A tu jest list od EA: Witam, w tym wypadku proszę wykonać następujący przegląd systemu: 1) Grę zawsze należy instalować (i grać) przy wyłączonych zbędnych procesach (również należy spróbować zmienić ustawienia lub wyłączyć programy antywirusowe oraz zapory sieciowe, często są w nich ustawione zbyt wysokie zabezpieczenia i to powoduje problemy z grą) więcej informacji jak również dokładna lista procesów, które proszę nie wyłączać znajduje się tutaj: http://eapo.custhelp.com/cgi-bin/eapo.cf...faqid=2420 2) Jeżeli to nie pomoże, to proszę ręcznie odinstalować grę razem ze wzmiankami w rejestrze i później ponownie ją zainstalować na koncie z pełnymi uprawnieniami administratorskimi oraz używając takiego folderu docelowego, jaki gra sama zaproponuje podczas instalacji. Proszę wyłączyć wszelkie napędy wirtualne oraz programy emulujące. 3) Proszę również pobrać ze strony producenta i zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej. Proszę również regularnie pobierać aktualizacje MS Windows. 4) Również inne programy mogą zakłócać poprawne działanie gry: Komputer, aby gra działała prawidłowo powinien być wolny od wirusów oraz programów typu spyware oraz adware. (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania ad-ware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html ) Proszę również przeskanować rejestr systemu Windows programem do porządkowania rejestru np. http://www.eusing.com/Download/EFRCSetup.exe O ile to nie rozwiąże problemu, proszę o wysłanie do mnie nazwy konta EA, pod którym została ona zarejestrowana (można to zrobić na przykład na stronie gamereg.ea.com ) oraz plik dxdiag. Poniżej zamieszczam instrukcję jak go zrobić: Proszę kliknąć na START. W polu uruchom proszę wpisać komendę: dxdiag, proszę potwierdzić OK. Następnie proszę odczekać kilka chwil aż wszystkie informacje odnośnie systemu załadują się. Proszę je wszystkie zapisać klikając na "save all information" (wszystko zostanie zapisane w pliku tekstowym w wybranej lokalizacji) i wysłać w załączniku pod ten adres e-mailowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Mam jeszcze pytanie, czy gra jest zainstalowana na tym samym dysku co system operacyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 A wg. mnie to SimCity to szajs :P A co do problemu: -Ale że co ci się robi? Bo nie łapię za bardzo. Jak włączasz grę, to masz czarny ekran, czy po prostu jak dwukrotnie naciśniesz to się nic nie dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Skoro masz oryginał to pisz do supportu w tej sprawie, a nie pytasz się na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set18 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 A spróbuj zainstalować sterowniki do karty graficznej miałem podobny problem z Worms 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Sorki za odświerzenie (mojego) starego tematu (nie chcę zaśmiecać), ale mam pytanie. Nie wiem jak, ale udało mi się to jakoś zainstalować i uruchomić ale podczas ładowania wywala mnie na pulpit z takim logiem: Flags ----- hardwareDriver = false DXT = true fullscreen = true MMX = true FPU = true backingStore = true forcedFSAA = false Strings ------- userName = Damian appName = SimCity 4 version = 1.1.610.0 osVersion = Windows NT 5.1 computerName = DAMIAN-07FE702C CPU = AuthenticAMD sglDriverName = Software sglDriverVersion = 1.0 driverName = nv4_disp.dll driverVersion = 6.14.11.7824, GUID: D7B71E3E-4742-11CF-E877-52140EC2CD35 cardName = NVIDIA GeForce 8600 GT cardVersion = Vendor: 10de, Device: 0402, Board: 34521458, Chipset: 00a1 cardIdentity = NVIDIA GeForce 8600 GT soundDriverName = soundCardName = Podstawowy sterownik dźwięku buildType = Release Numbers ------- cpuSpeed = 2611 memory = 2048 freeMemory = 2048 screenWidth = 1024 screenHeight = 768 screenBPP = 16 videoMemory = 248 textureMemory = 248 textureStages = 1 bogoFPS = 0 bogoMPPS = 0 Rules ----- applying Sound applying high sound detail applying Memory Use applying high memory option 9 = 3 option 12 = 1 applying Standard software option 0 = 2 option 1 = 1 option 2 = 1 option 4 = 0 option 5 = 0 option 7 = 0 option 8 = 1 option 6 = 0 option 10 = 0 option 11 = 0 applying medium CPU option 2 = 1 option 9 = 2 Options ------- Visual Effects current: 0 recommended: 2 Cars/Sims current: 0 recommended: 1 Shadows current: 0 recommended: 1 Atmospheric effects current: 0 recommended: 0 Water effects current: 0 recommended: 0 Software/Hardware current: 0 recommended: 0 Cursor current: 0 recommended: 0 VariableSpeedAutomata current: 0 recommended: 0 Translucent UI current: 0 recommended: 1 Graphic Detail current: 0 recommended: 2 Building Load Speed current: 0 recommended: 0 Texture Quality current: 0 recommended: 0 Properties ------- forcesoftwaredriver = false renderdynamicview = true renderstaticview = true renderwatereffects = true rendercloudsandfog = true forcepointsampling = false forcebilinear = false forcenoalphablend = false forcenoalphatest = false rendershadows = true renderdecals = true usesecondstage = false forcedebugtexture = false renderparticleeffects = true renderflorashadows = true renderterrain = true showupdateregions = false usecursoreffects = true drawlottextures = true drawlotfoundations = true drawlotwalls = true forcetexturerepeat = false usescreenshake = true renderui = true useupdaterectclipping = true usevertexbuffers = true showboundingboxes = false useoverlayculling = true rendersnapshot = false noaddsigned = false nopartialbackingstorecopies = false usescreenflash = true renderautomata = true preferopaque = false displayalertborders = true drawlotopaquetextures = true useviewcleanup = false doautozoomandrotationchanges = true viewoffsety = 0 viewoffsetx = 0 texturebits = 32 lodoffset = 0 shadowdebug = 0 maxparticlestarget = 10000 particlelodoffset = 0 effectprioritylevel = 5 backingstoremaxzoomall = 5 backingstoremaxzoombuildingsprops = 5 backingstoremaxzoomterrain = 5 backingstoremaxzoomflora = 5 shadowquality = 2 minvehiclezoom = 3 minpedzoom = 4 cursortype = 1 depthoffset = 2 debugtexture = 0 dirtyrectmergeframes = 1 sounddetail = 2 buildingvariety = 2 buildingloaderspeed = 1 modellodoffset = 0 stringtexturecachesize = 1024 particleeffectslod = 5 splattexturescale = 50 texbindmaxfree = 4 particledensity = 1 particledamping = 0 particlescale = 1 lightingupdatedelta = 0,0001 shadowmodelthreshold = 12 demolishmodelthreshold = 12 rendermodelthreshold = 6 rendermodelthresholdscroll = 40 particlesizethreshold = 300 maxvehiclepct = 1 maxpedpct = 1 opaqueuialphavalue = 0,55 Co robić? EDIT: sambady help mi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 hm... Miałem kiedyś pirata to to samo miałem zero reakcji... Potem sobie kupiłem SimCity4 sformatowałem dysk i ponownie to samo było... Coś pogrzebałem i było cacy... Weź zmień zgodność to mnie w jednej grze kiedyś uratowało... A i teraz chciałbym ci powiedzieć że mam Deluxe Edition... Poszperam trochę w necie jak coś to ci odpowiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 hm... Miałem kiedyś pirata to to samo miałem zero reakcji... Potem sobie kupiłem SimCity4 sformatowałem dysk i ponownie to samo było... Coś pogrzebałem i było cacy... Weź zmień zgodność to mnie w jednej grze kiedyś uratowało... A i teraz chciałbym ci powiedzieć że mam Deluxe Edition... Poszperam trochę w necie jak coś to ci odpowiem... Ja mam oryginała :P Zgodności zmieniałem też było to samo. Słyszałem, że może coś jest z .dllem bo jak widać na logu to pokazuje, że mam Windowsa NT 5.1, ale nie wiem. Na innej stronie czytałem, że to wina XP, ale to niemożliwe, bo mi kiedyś działało.. Teraz już pokazuje na logu hardwareDriver = true, ale jest tak: Flags ----- hardwareDriver = true DXT = true fullscreen = true MMX = true FPU = true backingStore = true forcedFSAA = false Ktoś wie co to jest forcedFSAA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Może skojarzysz grę pod tytułem Need for Speed Porshe czy jakoś tak w każdym razie nie była ona zgodna z XP, ale ja się usunęło plik właśnie formatu .dll jeżeli dobrze kojaże gimme.dll to wszystko działało normalnie poszukaj może i w Simsach trzeba było coś usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Mi dzialalo na XP SP 2, a na SP 3 juz nie dziala : D, takie moje odkrycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mi dzialalo na XP SP 2, a na SP 3 juz nie dziala : D, takie moje odkrycie. CO???????? Rzeczywiście, na SP2 mi działało, teraz na SP3 nie... Da sie jakoś powrócić do SP2 czy muszę windowsa przeinstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Istnieje takie coś jak przywracanie systemu :) . Zresztą, z tego co pamiętam, to chyba jest odinstalator service packa. W większości przypadków, takie niezgodności, że na nowszej wersji systemu nie działa są spowodowane zabezpieczeniami, które nie działają już na nowszej wersji OSa, przez co gra się nie odpala. Jeżeli producent nie wydaje patchów, to jedynym sposobem są cracki niestety. Bardzo często gry, które np. nie działają pod Vistą, po scrackowaniu nagle już działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Istnieje takie coś jak przywracanie systemu :) . Zresztą, z tego co pamiętam, to chyba jest odinstalator service packa. W większości przypadków, takie niezgodności, że na nowszej wersji systemu nie działa są spowodowane zabezpieczeniami, które nie działają już na nowszej wersji OSa, przez co gra się nie odpala. Jeżeli producent nie wydaje patchów, to jedynym sposobem są cracki niestety. Bardzo często gry, które np. nie działają pod Vistą, po scrackowaniu nagle już działają. W Dodaj i usuń programy w panelu sterowania jest uninstall SP3, ale pokazuje mi komunikat, że gry i programy z listy (dużej) mogą działać niewłaściwie. Czy dalej kasować, czy odpuścić sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 To najwyżej zainstalujesz SP3 na nowo. EDIT: A, tylko po odinstalowaniu SP3 będziesz chyba musiał SP2 zainstalować na nowo, bo SP3 to SP2 + pare aktualizacji z Windows Update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Skasowałem SP3 i w System jest napisane, że mam SP2. Zaraz przetestuję Sim City EDIT: Teraz mam i na tym forcedFSAA = true ale dalej są te same problemy :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi