OsamodasxD Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 mam kod w stepie hero: instance_activate_all(); instance_deactivate_region(view_xview[0],view_yview[0],view_wview[0],view_hview[ 0],false,true); zeby mi fps'y nie spadaly, i tera problem jest, wylacza mi absolutnie wszystko czego nie chce, np status hp zeby tak nie bylo to dopisuje instance_activate_region(0,0,0,0,false); tera jest gicior, wszystko jest ok ale za to fps zamiast 50 mam 30 ;/ co zrobic zeby wylaczal wszystko oprocz konkretnych obiektow i nie tracic na ty fps?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 to zamiast tego: instance_activate_region(0,0,0,0,false); daj: instance_activate_object(objStatus) i tak dalej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 tez probowalem, na to samo wychodzi ;/ ham zjada mi 20 fpsow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 GML // Oszczedzanie pamieci xx = obj_hero.x; yy = obj_hero.y; instance_deactivate_region( xx - 450, yy - 450, 900, 900, false, 1 ); instance_activate_region( xx - 450, yy - 450, 900, 900, true ); //Lista niezbędnych instance_activate_object( control ); //itd @E: Nie pokolorowało dwóch komentarzy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 instance_activate_object( control ); a control to parent tych obiektow, ktorych nie chcesz deaktywowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 k dzienks all udalo sie dziala ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi