ComeX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 jak w temacie , jak zrobić żeby room trwał jakiś czas a po tym czasie coś się stało (dokładnie pokaż message) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Uzyj eventu Alarm w jakims obiekcie, w nim wpisz kod na pokazanie wiadomosci a w create dajesz kod: alarm[numer_alarmu]=room_speed*liczba_sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 step: GML alarm[0]=30; //30 to liczba sekund po której ma się coś stać.... alarm[0] GML show_message('wiadomosc'); I powinno działać... Acha możesz dodać jeszcze zmienne. Edit: nie zdążyłem rozpłaczę się!!!!!!!!! XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 bo chcę zrobić że room trwa tyle i tyle w tym czasie leci myzyczka i wyskakuje mesage klikasz ok i jest next room, więc mam create ? play sound i go to next room ? a potem mam alarm 0 i kod od dawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 w create next room ? to od razu Cię przeniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 create: alarm [0 ] = room_speed*ilosc sek sound_play(ble) a[0]: show_message('rachu ciachu') room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 teraz hunter nic nie działa (gnysek ja tutaj nie mówię zrób wszystko za mnię) mam create excute piece a code i tak alarm [0 ] = room_speed*3 sound_play(o=sound0) alarm[0]: show_message('rachu ciachu') room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 sound_play(o=sound0) a nie raczej : sound_play(sound0) he ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Zapodaj Object Info tego obiektu w ktorym masz ten kod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Czyli ? (newbie <_< i'am) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 wut ? dobra chcesz zeby po ilus tam sekundach room zmienił sie na nastepny prawda? no wiec w CREATE musisz ustalic alarm na ile chcesz sekund np : sound_play(muzyka)//odtwarzasz muzyke jaka chcesz grac alarm[0] = room_speed * 50//w tym przypadku na 50 sekund czyli do nastepnego rooma przejdzie za 50 sekund EVENT ALARM[0] //tu musisz wyswietlic wiadomosc a nastepnie przeniesc do nastepnego roomu show_message('Koniec rooma idzesz do nastepnego !'); room_goto_next(); // albo room_goto(room); I nie moze nie dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 otworz obiekt, po toj stronie gdzie masz zmiane sprite'a i maski, oraz depth, jest przycisk: show object information (czy tam: information about object) lub coś w ten deseń, i pojawi się pole tekstowe z ktorego skopiujesz tekst i wkleisz go do posta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Information about object: object0 Sprite: sprite0 Solid: false Visible: true Depth: 0 Persistent: false Parent: <no parent> Mask: <same as sprite> ALE Hunter mi pomógł Dziękuje ci już działa jesteś boski ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi