Matt Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 witam, mam taki problem.gdy tworze rooma to jego standartowa wielkosc to 640x480. ale gdy chce zwiekszyc powiedzmy do 1200x480 to jest taki blad , ze cala mapa jest widoczna ekranie (tzn. wszystko sie zmniejsza) patrzcie:look: W:1200 H:480 W:640 H:480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ustaw sobie viewa w tym roomie. Możesz to zrobić kodem: view_enabled=true; var w, h; w=640; h=480; view_wport[0]=w; view_hport[0]=h; view_wview[0]=w; view_hview[0]=h; view_xport[0]=0; view_yport[0]=0; view_xview[0]=0; view_yview[0]=0; view_visible[0]=true; Ale wygodniej ustawić ręcznie viewa (zakładka "views" gdy jesteś w roomie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 witam, jush dziala thx :) probowalem wczesniej z viewami , ale widocznie nie zaznaczylem "enable when room starts" Matt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ładna grafika. Sam robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ładna grafika. Sam robiłeś? <{POST_SNAPBACK}> tak sam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Stycznia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Tak. Sam walił screenshoty z emulatora nes'a. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Tak. Sam walił screenshoty z emulatora nes'a. :D <{POST_SNAPBACK}> oj oj nie ladnie. nie sa ta screenshoty z emulatora nes'a wiec jak nie wiesz to sie nie odzywaj.pokaz mi gre gdzie masz takie screeny to ci uwierze :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja pierwsze widzę grę z taką grafiką, aczkolwiek, po grafice mi ta gra przypomina taką japońską gierkę na MSXy z 1985 roku, co się biegło pingwinem po antarktydzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 tak sam :P <{POST_SNAPBACK}> Eeee, a kto zrobił dziurę na wzór tej z gry "Antarctic" (o to Ci chodziło?), jak nie ja? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Matt powiadasz że sam robiłeś tą grafike ? A to co: Screen 1 co prawda nie są takie same te góry ale wieloma szczegółami się nie różnią. A ogólnie seria gier z podobną grafiką nazywa się "kunio kun" i wyszło bardzo dużo takich gier m.in. bijatka, zbijany, piłka nożna itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Matt powiadasz że sam robiłeś tą grafike ? A to co: Screen 1 co prawda nie są takie same te góry ale wieloma szczegółami się nie różnią. A ogólnie seria gier z podobną grafiką nazywa się "kunio kun" i wyszło bardzo dużo takich gier m.in. bijatka, zbijany, piłka nożna itp. <{POST_SNAPBACK}> no wiem wlasnie robie taka gre kunio kun i jak widac grafika jest bardzo zmieniona -,-' czyli uznajmy ze sam ja zrobilem na podstawie tamtych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Według mnie to grafika nie jest zbytnio zmieniona. Jest to edit tamtejszych grafik więc nie podawałbym się za całkowitego autora tej grafiki. Niemniej jednak należą Ci się brawa za to że zmieniłeś tą grafike a nie dałeś ściągniętą prosto z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Stycznia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Dla mnie to ona prawie niczym się nie różni, od razu poznałem grafikę, tak więc Matt "bujać to my, a nie nas". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 14 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Dla mnie to ona prawie niczym się nie różni, od razu poznałem grafikę, tak więc Matt "bujać to my, a nie nas". <{POST_SNAPBACK}> niewiem o co sie klocisz porownaj sobie sprity ze screena do moich. tak fakt jest przerobiony sprit z nesa , ale nie jest ripersem!zmienilem go i to duzo.a to ze nie widzisz tego to nie znaczy ze ja jestem "oszustem" i znajde sobie jakies grafiki i wale je do gry.mam taki sprit gdyz wlasnie robie gre z tej serii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi