OriPL Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 witam zrobiłem sobie taki prosty model ludzika... dołączyłem do niego kości... i zrobiłem animacje w 3D (program Milkhape) i teraz mam pytanie... w jakim formacie to trzeba zapisać żeby włożyć to do marzipiana i potem do gm'a?? a może istnieje jakiś inny sposób? Używam GM 7.0 zarejestrowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Z tego co się orientuję, GM nie obsługuje czegoś takiego jak "animacja szkieletowa" ;p do animacji możesz użyć formatu MD2 i DLLa do obsługi w GMie GMmd2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Purepain Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 A ja bym ci szczerze radził do 3d używać silnika Ultimate3d. http://www.ultimate3d.org/ masz tam napisane jakie formaty obsługuje (w tym milkshape) i znacznie przyśpiesza ładowanie się jak i samo działanie gier 3d, co sam sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi