Dawka83 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam znowu teraz mam pytanie jak można wycentrować myszkę na obiekcje. Może na początku podam moje skrypty. W create mam tylko deklaracje zmiennej więc nie będę pisał... Step: GML if (ok==1) { x = mouse_x; y = mouse_y; } Left pressed: GML if (ok==0) { ok=1; } else ok=0; I jak po kliknięciu w tedy kiedy jest obiekt już na myszce wycentrować, tak aby myszka była na środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 GML display_mouse_set(x+(sprite_width/2),y+(sprite_width/2)); to wycentruje myszkę na objekcie EDIT: aha, tak GML display_mouse_set(window_get_x()+x+(sprite_width/2),window_get_y()+y+(sprite_width/2)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 jesli ustawiasz obiekt na myszcze, a potem zaraz myszkę na obiekcie to wyjdzie Ci niezła ... nie chodzi przypadkiem o to: GML if ( ok = true ) { x = mouse_x - sprite_width/2 y = mouse_y - sprite_height/2 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Marek.S dzięki skrypt działa idealnie ale XivroX też nie jest zły. Dzięki jeszcze raz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi