sfinkss Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 wkładam pendrive do kompa, i nie chce mi sie otworzyc tylko pokazyje czy chce go sformatowac czy nie... w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 wkładam pendrive do kompa, i nie chce mi sie otworzyc tylko pokazyje czy chce go sformatowac czy nie... w czym problem? Jeżeli jest nowy, to trzeba go sformatować, jeżeli nie, to z tego co widać to też musisz to zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 ale juz wielokrotnie uzywany, bez rproblemu, teraz wkłądam i mi to wyskakuje, a nie moge go sformatowac, bo musze miec te pliki co tam są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 ale juz wielokrotnie uzywany, bez rproblemu, teraz wkłądam i mi to wyskakuje, a nie moge go sformatowac, bo musze miec te pliki co tam są. A czy kiedy go ostatnio używałeś, nie działo się z nim nic nietypowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 mi osobiscie na kompie wyłaczał sie sam, jak go włozyłem z powotem było ok. ale kumplowi na jego kompie nic takiego sie nie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 A czy używałeś Bezpiecznego Usuwania Sprzętu ? Czy w pobliżu był magnes lub pole magnetyczne ? (Np kasownik biletu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 nie nie uzywałem, ale do penów ktos tego używa?;p no dobra, czyli danych juz nie da sie uratowac? musze sformatowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Sprawdź czy u kumpla działa, bo szkoda danych. Jak działa to zgraj sobie u niego na dysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 noto jedynie za dwa dni dopeiro. to nie mozna nic zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Spróbuj dorwać linuxa i podmontować, sprawdź czy są na nim jakieś partycje. No i spróbuj u kolegi ;] Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Mówi, że może dopiero za dwa dni sprawdzić u kolegi a ty wyskakujesz, żeby dorwać linuksa ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 nie nie uzywałem, ale do penów ktos tego używa?;p Dla zwiększenia Twojej wiedzy -> nieużywanie tego może poskutkować utratą danych, a nawet uszkodzeniem pendrive (kart pamięci, aparatów cyfrowych, mp3, dysków zewnętrznych itd. to też się tyczy). W każdej instrukcji obsługi do każdego pendrive masz napisane, że po skończeniu używania, trzeba użyć "Bezpieczne usuwanie sprzętu" i następnie dopiero wyciągnąć pendrive. 90% pewności że sobie załatwiłeś dane dzięki temu. Sprawdź na paru komputerach czy działa. Jak nie, to próbuj pod Linuksem (polecam INSERT który ma wbudowane oprogramowanie do odzyskiwania danych z uszkodzonych partycji/dysków/napędów). Jak nic nie da, to jak są to ważne dane, to idź do specjalistów od odzyskiwania (nie licz, że to będzie tanie), a jak nie są to ważne dane, to najzwyczajniej sformatuj i korzystaj z działającego pendrive. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no ok.. damy radę; ) a jesli moj dysk przenosny 'nie chce; sie dac tak odłaczyc? gdy wybieram bezpieczne usuwanie sprzetu to mi pokazuje ze jest uzywany, no ale nie jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Widać wciąż są kopiowane na niego pliki, bądź jakiś program wykorzystuje pliki z niego. Ewentualnie masz włączone przeglądanie tego dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 no są jaja... pokazuje ze ni moze dokonczyc formatowania.. jaki problem? o teraz to juz... porgramem hp usb disk storage format probowałem sformatowac ten pendrive, ale ten program pomylił okreslenia i jako tego pendrive przyjął moj zewnetrzny dysk! skapowałem sie i nacisniąłem stop. i teraz dysk nie chce sie otworzyc... czy moge go sformatowac do konca a potem odzyskac dane z niego? musze po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Po sformatowaniu nie odzyskasz danych domowymi metodami, przynajmniej mi znanymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 12 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 ale teraz dysk sie w ogole nie chce otworzyc, pyta czy go sformatowac, ja tam 150gb danych. nic sie nie da zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Że zacytuję swojego posta z tego tematu: Jak nie, to próbuj pod Linuksem (polecam INSERT który ma wbudowane oprogramowanie do odzyskiwania danych z uszkodzonych partycji/dysków/napędów). PROTIP: Dystrybucji INSERT nie trzeba instalować na dysku, można po prostu odpalić z płyty i odzyskiwać dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 No stary... chyba GAME OVER :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Czemu, może program opisywany tu mógłby pomóc: http://www.krollontrack.pl/program-do-odzy...danych,2,1.html Ewentualnie można oddać to specjalistom, aby odzyskali, jak te dane są na prawdę ważne. Firma do której link wyżej podałem jest chyba najlepsza w tej dziedzinie z tego co się orientuję, ale nie mam pojęcia ile taka przyjemność by kosztowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Jeżeli dokonał standardowego formatowania, a nie pełnego czy niskopoziomowego, to może różnymi programami przywrócić swoje dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 sa, udalo sie^^ ale, jedyny problem, program rozwalił po katalogach pliki jpg są w jednym, pliki dll są w jednym itd.. co oznacza ze raczej instalek programów do kupy nie mam szans poskładać. program jeszcze ponazywał w katalogach pliki kolejno FIL1, FIL2 itd... ale mp3 są tak niby nazwane, ale w winampie mam ich normlane pełne tytuły, teraz jak zrobić żeby te tytuły byly w nazach plików, a nie tylko widoczne w winampie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi