Maximal Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Następny błąd mam :P Stworzyłem obiekt controller_bar, który za pomocą instrukcji room_goto(menu) przenosi mnie do roomu menu. Ten room na pewno istnieje. Podczas gry, w momencie przeniesienia wyskakuje błąd dotyczacy tegoż obiektu, o treści: Unexisting room number: 45 O co chodzi? PS: Najgorsze, że wcześniej to działało, a po jakimś czasie tworzenia gry, odmówiło współpracy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 To room_goto(menu) musi działać (przynajmniej mi działa). Zobacz czy przypadkiem nie zmieniłeś nazwy rooma. Jak coś to wpisz numer, który z kolei to room, zamiast tego menu, np. room_goto(5); Sprawdź też, czy czasem nie utworzyłeś zmiennej menu o wartości 45 :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Tu chodzi o to, że jest inny element gry (np. objekt) o nazwie menu, a GM dobrze tego nie wykrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Room ma na pewno dobra nazwę i na pewno nie stworzyłem zmiennej 45. podanie numeru roomu tez nie działa :( Pomocy, o co chodzi??? EDIT: Jaklub@ rzeczywicie byl obiekt o nazwie menu :) Teraz wszystko pieknie śmiga, dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi