Xarfron Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Cze chciałbym zrobić przeźroczysty kolor tabeli. I znalazłem nawet kod ale, mam z nim taki mały problem, oto kod: <table bgcolor="0,0,0"style="filter:alpha(opacity=85);opacity:.85;" height="90%" width="80%" > <TD > .... i wszystko było by fajnie , gdyby nie to że ja chce, by tylko kolor tabeli był przeźroczysty ,ale on wszystko co mieści się w tabeli robi przeźroczyste, mianowicie grafikę , tekst itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jest prostsze rozwiązanie, robisz sobie obrazek w kolorze jakim chcesz i dajesz mu alpha. Później tylko wstawiasz go jako tło tabeli i cacy. Można też zrobić to CSSem: table { filter:alpha(opacity=85); opacity:.85; } table td { filter:alpha(opacity=100); opacity:1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 A jak to zrobić ? Bo znalazłem tylko ten sposób i on też miał być raczej do obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Tło ma być czarne, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Więc tak kod CSS nie zadziałał :(. Wszystko było przeźroczyste. Tło ma być czarne, tak? i tak tło tabeli ma być czarne pół przeźroczyste. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zapisz ten obrazek u siebie na dysku gdzieś przy plikach HTML: https://gmclan.org/uploader/152/background.png I teraz taki kod: <table style="background-image:url(background.png)" height="90%" width="80%"> Zakładając że zapisałeś ten plik w tym samym katalogu. I powinno być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zapisz ten obrazek u siebie na dysku gdzieś przy plikach HTML: https://gmclan.org/uploader/152/background.png I teraz taki kod: <table style="background-image:url(background.png)" height="90%" width="80%"> Zakładając że zapisałeś ten plik w tym samym katalogu. I powinno być OK. Mam osobny katalog na grafikę, ale sobie poradzę. :) ps . Dzięki działa. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 chyba, że ma internet explorera 6, to PNG nie zadziała xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Etam. W IE w ogóle nic nie działa. =) Po za tym pamiętajmy, że razem z Vistą pożegnamy upierdliwą wersję 6. Tak więc ilość użytkowników nowszych wersji może być tylko wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 U mnie 6.0 uzywa tylko 10%, wiec nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi