Lechu4444 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czy da się zastąpić jakoś to "rot", korzystam z wersji LITE i nie mogę użyć polecenia draw_sprite_ext. Domyślam się że skrót "rot" pochodzi od rotation ale nie działa czy jest jakieś polecenie aby to zastąpić? Z góry THX :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 ale draw_sprite_ext może być używane w LITE(chyba) Ja bym to zastąpił wyrażeniem direction, ale, tylko gdy robisz top-down w innym wypadku musi być to stała wartość np. 0 albo coś, chyba, że wyskakuje błąd, że nie masz PRO. Ja tam zawsze wpisuję image_angle i tyle :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 @XivroX heh tylko ze image_angle wymaga tez wersji pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 draw_sprite_ext jest tylko w PRO. Ale jest jedno rozwiązanie... @Edit Zrobiłem x) Przykład obrotu v LITE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czy da się zastąpić jakoś to "rot", korzystam z wersji LITE i nie mogę użyć polecenia draw_sprite_ext. Domyślam się że skrót "rot" pochodzi od rotation ale nie działa czy jest jakieś polecenie aby to zastąpić? Z góry THX :thumbsup: Używasz draw i chcesz wstawić w obiekcie draw_sprite_ext()? Jeśli tak, a skoro masz wersje lite to spróbuj: GML draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Jak mu o to chodzi to się zaszczele x| Po kij Ja robiłem ten przykład TT_TT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 draw_sprite_ext jest tylko w PRO. Ale jest jedno rozwiązanie... @Edit Zrobiłem x) Przykład obrotu v LITE No tak tylko że jak robie top-down to nie wiem jak zrobić strzelanie tak aby kula wychodziła zawsze z pistoletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 kulka.direction = gracz.direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Mam sprita żołnierzyk z pistoletem i teraz wciskam przycisk odpowiedzialny za strzał kula wylatuje z końca lufy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 To chyba dobrze, tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Mam sprita żołnierzyk z pistoletem i teraz wciskam przycisk odpowiedzialny za strzał kula wylatuje z końca lufy. Zobacz ten temat: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9214&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi