bluks Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Mam taki mały problem twożyłem obiekt pżez skrypt bo chciałem aby się pojawił gdu osiągne pewną liczbe punktów ale też zależało mi aby znikał gdy liczba punktów spadnie ponirzej tej ilość i znowu się pojawiał gdy dojdze do tej liczby punktów ponownie. Tego użyłem aby się pojawił: GML if score>=1600 { insance_create(x,y,obkup) } Ale nie wiem jak napisać resztę :crying: Trzy błędy ortograficzne = warn. Zacznij się pilnować, bo ostrzeżenia zdobywasz w zaskakującym tempie. Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Mam taki mały problem twożyłem obiekt pżez skrypt bo chciałem aby się pojawił gdu osiągne pewną liczbe punktów ale też zależało mi aby znikał gdy liczba punktów spadnie ponirzej tej ilość i znowu się pojawiał gdy dojdze do tej liczby punktów ponownie. Tego użyłem aby się pojawił: GML if score>=1600 { insance_create(x,y,obkup) } Ale nie wiem jak napisać resztę :crying: "pżez" i "twożyłem" :thumbsup: Masz 2 obiekty, prawda? obiekt_1: Step: GML if (score >= ilośc_punktów) instance_create(x,y,obiekt_2) obiekt_2: Step: GML if (score <= ilośc_punktów){ instance_destroy() score = 0} Znikał w sensie, że znikał czy usuwał się czy deaktywował? :P Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 proponuje: GML (Obiekt1Step) if ( score > 100 and score < 500 ) //punkty między 100 a 500 { if ( not instance_exists( obiekt2 )) instance_create( x , y , obiekt2 ) } else if ( instance_exists( obiekt2 )) with( obiekt2 ) instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi