Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Jak uzbroić ludzika i nakłonić żeby atakował mojego ?? Wytłumaczcie mi to w prosty sposub lub na przykładzie Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Dać mu broń a nakłonić to wiesz, psychologia, zalezy od charakteru człowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 No żeczywiście bardzo prosto wytłumaczone :) ale na serrio jak jest to zbyt obszerne do tyłumaczenia to proszę o prosty przykład (przykłąd nie gre) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 można to zrobić na kilka tysięcy sposobów. Jeśli chodzi o uzbrojenie to: -jesli ma być dużo opcji konfiguracji to tu ci nie pomogę-musisz sam wybvrać najlepszy sposób który tobie odpowiada, możesz też skorzystać z rożych przykładów -jeśli ma to być najprostsze uzbrojenie to wystarczy zrobić kilka zmiennych a każda z nich odpowiada innej częsci uzbrojenia. Możesz także zastosować tablice. A jesli chodzi o atakowanie to tu musisz sam pokombinować gdyż to jest zalezne od takich czynników jak: -plansza(i rozkład obiektów) -statystki gracza(zeby się potem nie okazało ze przciwnik zabija jednym ciosem heroła) -ilość przeciwników - i wiele wiele innych. Jeśli chcesz zebysmy ci pomogli to musisz zadać konkretne pytanie. Bo my nawet nie wiemy czy ten ludzik ma uzywac broni palnej czy tez nie, nie wiemy także czy gra ma się odbywać turowo czy tez nie, tak to opisałeś jak jakiś początkujący. Ehhh ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Bo jestem początkujący :P Ludzik ma strzelać z broni palnej najlepiej pojedynczymi strzałami obraz widziany z góry sporo obiektów (miasto) koleś będzie miał do mnie strzelać tylko w trakci misji :P tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Hobik, po prostu źle rozumujesz. Jeżeli jesteś początkujący, to powinieneś sam wziąść się za naukę GML'a za pomocą manuala, a nie pytać się ciągle na forum jak zrobić grę. Jak nie zrozumiesz zasad logicznego projektowania, to zawsze będziesz się o coś pytał. A tu chodzi o to, byś to ty sam rozwiązywał większość tych problemów, choćby to miało trwać bardzo długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Grudnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Tak posłuchaj starszych i mądrzejszych, bo na ten przykład Ranmus to raczej nie mół korzystac z GMClan jak się uczył robić pierwsze gry :P A ja natomiast przez pierwszy rok nie miałem internetu - a jakoś się nauczyłem. I na ciebie przyjdzie pora. Pościągaj parę gotowców i poogladaj ich kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ja jak ściągnąłem GM 3.3, to dowiedziałem się o nim dzięki stronie GMSite, ale nigdy nie czytałem artykułów z niej, bo mi się nie chciało, tylko robiłem sam (początkowo bez helpa :P ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Grudnia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Tak posłuchaj starszych i mądrzejszych, bo na ten przykład Ranmus to raczej nie mół korzystac z GMClan jak się uczył robić pierwsze gry :PNie tylko. Jeśli chodziło o GML, to i tak nie lubiłem się pytać na forach itd., bo primo - byłem zbyt niecierpliwy i sam wolałem dojść do rozwiązania problemu, secundo - wątpiłem, że ktoś mi w ogóle pomoże. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 primo - byłem zbyt niecierpliwy i sam wolałem dojść do rozwiązania problemu, secundo - wątpiłem, że ktoś mi w ogóle pomoże. :] Heh nieierpliwy... skąd ja to znam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi