Piczer Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Co znaczy ten błąd? Jak go naprawić? Fatal error: main() [<a href='function.main'>function.main</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition "UserDataClass" of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in /home/Alfa46/domains/alfa.pdg.pl/public_html/news.php on line 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Fatalny błąd: główny punkt (główny) () [<*href*='*function.main'*>*function.main*]: scenariusz spróbowany (wypróbowany) wykonywać metodę albo zwracają się do posiadania (majątek) niezupełnego przedmiotu (obiekt). Sprawiać przyjemność (proszę) zapewniają żeby klasowa definicja &*quot*;*UserDataClass*&*quot*; przedmiotu (obiekt) wy próbujecie (wypróbowujący) działać (operować) na był załadowany _przed (zanim) _ *unserialize*() otrzymuje (dostaje; rozumie) zawołany (nazwany) albo zaopatrują __autoładunek (ładować) () funkcja (funkcjonować) ładować klasową definicję w /domowy (dom) /*Alfa46*/dziedziny /*alfa.pdg.pl*/publiczność (publiczny; państwowy) _*html*/*news.php* na linii (wiersz) 9 Z translatora znalezionego na Google. A może zmień GM'a ? To nie jest dział o Game Makerze! Ten post nie wnosi nic do tematu, bo takie tłumaczenie to można o kant doopy rozbić, ani nie pomaga, jeżeli raz jeszcze coś takiego zobaczę dostaniesz warna. gnysek Oki, już nie będe Ch3mical Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Fatalny błąd: główny punkt (główny) () [<*href*='*function.main'*>*function.main*]: scenariusz spróbowany (wypróbowany) wykonywać metodę albo zwracają się do posiadania (majątek) niezupełnego przedmiotu (obiekt). Sprawiać przyjemność (proszę) zapewniają żeby klasowa definicja &*quot*;*UserDataClass*&*quot*; przedmiotu (obiekt) wy próbujecie (wypróbowujący) działać (operować) na był załadowany _przed (zanim) _ *unserialize*() otrzymuje (dostaje; rozumie) zawołany (nazwany) albo zaopatrują __autoładunek (ładować) () funkcja (funkcjonować) ładować klasową definicję w /domowy (dom) /*Alfa46*/dziedziny /*alfa.pdg.pl*/publiczność (publiczny; państwowy) _*html*/*news.php* na linii (wiersz) 9 Z translatora znalezionego na Google. A może zmień GM'a ? Niektórzy to aż się proszą o bany... <_< Nie dość że wrzucił to do translatora to jeszcze myślał że to kod GM. EDIT: Nie jestem taki dobry w PHP, żeby ci pomóc ale masz tą stronę, tu jest wyjaśnione jak to ominąć: http://efiquest.org/?p=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zobacz, co jest w linijce 9 pliku news.php, lub nam tu napisz, to będzie wiadomo. Czarodziejami nie jesteśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Proszę bardzo. var_dump( $_SESSION['UserData']->getData() ); EDIT: to wiecie jak mi pomóc? Bo mam trochę bardziej rozbudowaną klasę, niż w przykładzie, co zapodał Luksor i nie wiem gdzie wstawić to całe serialize(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 To pomoże ktoś? Sorry za odświeżenie topicu, ale zależy mi na czasie, a wszyscy najwyraźniej zapomnieli, a opcja edit nie pokazuje "nowy post" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 A czy do zmiennej $_SESSION['UserData'] jest przypisana jakaś klasa? EDIT: Tfu! Klasa nie obiekt :P Chociaż w sumie to chyba jedno i to samo... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 właśnie, czy to jest klasa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dobra, zrobiłem to bez użycia obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Piczer, naprawdę jesteś taki tępy żeby w sesji przechowywać INSTANCJE OBIEKTU? :D co jest nie możliwe Luksor, twoje rozwiązanie nie rozwiąże sprawy... <-- możliwe że odwołuję. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zeby przechowywac instancje obiektu w sesji, trzeba ja najpierw zserializowac, a potem odserializowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dobra, już wiem, jak to zrobić :) W książce pisze, że załadowanie klasy musi odbyć się przed session_start(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi