Hobik Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Dźwięk ma się niepowtarzać tz zrobiłęm sobie tak że jak autko przywali w dom to słychać charakterystyczny ogłos stuczki ale ale jak już przywaliłem w ten dom i np: przy nim stoje to ten odgłos się powtarza jak to wyłączyć? Druga sprawa to to żę zrobiłem tor w paths jakim ma jechać autko jest to rodzaj okrążenia ale autko przejeźdźa je tylko raz jak zrobić żeby obiekt je powtarzał w nieskończoność?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Z tą stluczka to daj w kolizji if (speed>8) { play_sound ) a potem nadaj mniejszy speed dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Jeżeli na klocku to w path dajesz at end:"continue from here". Co do dźwięku to: if !sound_play(dzwiek) sound_play(dzwiek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 rad sun mu nie o to chodzilo z dzwiekie, uwazasz, ze to normalne zaparkowac woz pod sciana i slyszec ciagle odglos stluczki? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 Chodzi o to że auto się w dom wbija? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 powiem inaczej bo podobnie jest z klasonem jak trzymam przycisk H to klakson ciągle się powtarza to mnie wkurza chcę aby było tak że nawet jak trzymam H to klason tyko raz da głos tak samo ze stuczkami jak przywalę w dom i stoję przy nim to mimo wszystko ma być słychać tylko raz stuczke bo to niejest normalne jak auto stoi przy ścianie i cały czas stuczke słychać albo niech auto sie odbija niewiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2005 no to dajesz w key_press zamiast w keyboard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ale mi niechodzi o klakson tylko o stuczki! Dałem tylko przykłąd :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Np. if speed>5 {sound_play(snd_zderzenie) speed=-speed/2} else speed=-speed/2 Jeżeli szybkość będzie zamała to tylko się odbije, a jeżeli większa od 5 to będzie jeszcze dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi