lewys7 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak zrobić że kiedy mam określoną ilość punktów to przechodzę dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=11959 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=11297 Etc., etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 GML if score = 50 then room_goto_next(); #Ediot Za pozno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jak zrobić że kiedy mam określoną ilość punktów to przechodzę dalej? GML if (score >= liczba) room_goto_next(); :) Poczytaj o warunkach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 GML if score = 50 then room_goto_next(); Ale gdzie to wpisać? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 step. raczej: if score >= 50 then room_goto_next(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 A jak zrobić aby stwożyć nowy. Co trzeba wpisać zamiast "(score >= liczba) room_goto_next();" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 A jak zrobić aby stwożyć nowy. Hmmm... zależy co chcesz stworzyć (ty w ogóle się o to nas pytasz, bo na to nie wygląda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Chcę stwożyć obiekto o nazwie... (potwor). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Chcę stwożyć obiekto o nazwie... (potwor). O_O Dobrze wytłumaczę Ci jak stworzyć obiekt: W GM-ie w górnym pasku masz ikonkę pod postacią niebieskiej kuleczki. Klikasz ją, dzięki czemu ukazuje się nam menu nowego obiektu. Obok "Name:" wpisujemy potwór. Gotowe! Jeśli chodziło Ci o stworzenie instancji to wpisujesz GML instance_create(x,y,potwor); Zamiast x i y podstaw współrzędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 GML if score >= jakaś liczba { instance_create(x,y,potwor) } E : Up szybciej, postu jak pisałem nie było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 A gdzie wpisać położenie na pżykład x-10,x-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Jest tam kto Czekaj cierpliwie na odpowiedź, a nie zaśmiecasz forum zbędnymi postami. Warn. Marmot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 A gdzie wpisać położenie na pżykład x-10,x-20 Że co? I naucz się ortografii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 od.....e się z tą ortografią a jeśli chodzi o tamto to chodzi mi gdzie i jak wpisać położenie danego obiektu obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 GML if score >= jakaś liczba { instance_create(x,y,potwor)//te x i y to położenie :) } To w evencie Step :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Jusz zrozumiałem o co chodzi. Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi