Lechu4444 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Chodzi o to że mam paru ludzi na planszy z ustawioną zmienną zaz=1. Gdy zaz=1 wtedy tworzy się obj_doj i ludzie z zaz=1 dochodzą do tego objektu. Wtedy ten objekt ma się usunąć. No i jak to napisać. Wpadłem na pomysł z alarmem ale on mi się jakiś głupi wydaje. Piszemy obiekt, nie objekt. Ostrzeżenie, bo jest błąd ort. w tytule. gnysek Heh nie długo zostanę zbanowany za błędy ortograficznie ;) Lechu4444 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 GML if ( zaz = true and not instance_exists( obj_doj )) instance_create( xx , yy , obj_doj ) if ( instance_exists( obj_doj )) { //chodzenie do obj_doj } w kolizji z tym obiektem usuwaj go =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 8 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Usunięcie obiektu po kolizji z wieloma obiektami. Jemu chyba chodzi o to, jak zniknąć obj_doj, gdy wszyscy ludzie doń dojdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Kod marka es do czterech liter jeśli w roomie pokaże się więcej obiektów tego samego typu. A o co chodzi w temacie to nie wiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 A może mi ktoś powie jak zrobić takie coś żeby sprawdzało czy jakiś obiekt ma tą zmienną próbowałem z if (id.zaz=1); ale coś nie za bardzo działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 GML with(all) { if(variable_local_exists('zaz')) { if(zaz=1) { //kod } } } takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi