Ghost Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Dlaczego mi wyskakuje błąd: "Symbol, or ) expected." w mplay_message_send("Player",1,get_string("Account Name:",""))? Czy robię coś nie tak? Oto kod: GML global.player_number=real(mplay_player_find()-1) mplay_message_send(0,0,string(global.player_number)+"|"+string(x)+"|"+string(y)); acc=show_message_ext("Account Management","Create Account","Enter Account",0) if acc=1 { mplay_message_send("Player",0,get_string("Account Name:","")+"|"+get_string("); } if acc=2 { mplay_message_send("Player",1,get_string("Account Name:","")) // BŁĄD! if mplay_message_receive(0){ if mplay_message_id()=2{ Name=mplay_message_value();}} } Przeanalizowywałem go już ze 100 razy... Nic nie dało :/ Proszę o odpowiedź :( Dziękuję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Przyczyna jest wyżej Powinno być: mplay_message_send(\\\"Player\\\",0,get_string(\\\"Account Name:\\\",\\\"\\\")+\\\"|\\\"+get_string(\\\")); Kilka linijek wyżej nie było ) IE wstawia mi ukośniki, skasuj je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Przyczyna jest wyżej Powinno być: mplay_message_send(\\\"Player\\\",0,get_string(\\\"Account Name:\\\",\\\"\\\")+\\\"|\\\"+get_string(\\\")); Kilka linijek wyżej nie było ) IE wstawia mi ukośniki, skasuj je. Porównaj to: mplay_message_send("Player",0,get_string("Account Name:","")+"|"+get_string("); mplay_message_send("Player",1,get_string("Account Name:","")) Zauważyłeś, że w drugim jest jedynka zamiast zera? ;] I jak się nie znasz to nie gadaj. Ja mam poważny problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Makary ma rację na w tej funkcji mplay_message_send("Player",0,get_string("Account Name:","")+"|"+get_string("); Nie zamknąłeś jej nawiasem na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 ludzie jak nie potraficie dostrzec nawiasów wzrokowo to wystarczy policzyć ilość otwartych i zamkniętych nawiasów. Zamkniętych i otwartych musi być tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie rozumiem po co sie babrać w tym bagnie jakim jest standard mplaya w GM skoro nawet jeśli to poprawnie napiszesz, to jest to na tyle wolne, że nie da się w ogóle grać bo będą 4000ms lagi :/. To działa tylko na localhoscie. Lepiej odrazu nauczyć się dlla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 np. super sound dll i muzyki/dźwięki do formatu ogg dać. EDIT: tfu co ja w ogóle gadam lol 32dll się naucz. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie będę się uczył 39dll, nie mam błędu w kodzie, do którego tak się przyczepiliście i SAM SE JUŻ PORADZIŁEM! Debilizm. Tyle. Nie na temat. O. Teraz mam inny problem, jak zrobić, by daną funkcję obiekt wykonywał tylko raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 if ( zmienna ) { funkcja(); zmienna = 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 if ( zmienna ) { funkcja(); zmienna = 0; } Aaa, już dzięki, działa, thx ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie będę się uczył 39dll, nie mam błędu w kodzie, do którego tak się przyczepiliście i SAM SE JUŻ PORADZIŁEM! Debilizm. Tyle. Nie na temat. O. Teraz mam inny problem, jak zrobić, by daną funkcję obiekt wykonywał tylko raz? Debilizm to jest twoje podejście. Ale rób jak chcesz. Tylko jak skończysz całą grę to potem nie płacz, że gra z innymi komputerami przez internet nie działa... Standard GMa nie pociągnie nawet zwykłego czata poza localhostem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi