Byamarro Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Zrobiłem Lancher do gierki MMO Jest ona flash'owa, więc znajduje się na stronie.... Pytanie: Jak otworzyć zawartość strony w Gamemakerze (najlepiej w fullscreenie), lub jeszcze lepiej - otworzyć samą tylko grę w nim.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Plików flashowych nie otworzy zwykły program stworzony w GM. Do wyświetlania takich plików na stronach służy odpowiednia wtyczka zainstalowana w przeglądarkę. Ostatecznie możesz napisać dlla w jakimś języku, ale to zbyt dużo roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Rozumiem, a czy można otworzyć zawartość strony w GM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Można by było za pomocą pewnego liba: Web Browser Lib http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=50345 Edit: Można za pomocą tego liba zrobić taką "przeglądarkę" w , której można ustawić stronę startową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traped Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 A jak "loadnąć" tego LIB-a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Wkleić go do folderu z gamemakerem. Jest tam folder "Lib" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Może wydawać się to głupie, ale jestem z GM od kilku dni i właściwie nie wiem jak używać Lib'ów... PS: Mam wersje 7.0 PRO jak coś.... EDIT1 Otworzyłem, ale jak sprawdzam właściwości Objektu, w okienku Actions, wszystkie są zaznaczone jako "Unknown Actions"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 No bo nie wgrałeś pliku z folderu WebBrowserLib>Files>Web Browser Lib do folderu z GM>lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Nadal nic... EDIT1 Zawartość Browser Example i Files skopiowałem do folderu lib.... EDIT2 A tak w ogóle to mam wersję 7.0, a to jest chyba do 6.0 - Ma to jakieś znaczenie? Czy będzie czytał pliki ze starszych wersji tak dobrze jak nowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Wiesz co, nie bierz się za takie rzeczy jeśli nawet liba wkleić nie umiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Listopada 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 To nie prościej zapisać plik flash jako EXE? Zajmie dużo mniej miejsca. Ew. napisać w delphi na szybko przeglądarkę (trwa to 5 minut, gdzieś na tym forum jest taki przykład wraz z kodem) i tam zawsze będzie odpalał się wskazany adres (btw. to będzie przeglądarka oparta na IE, więc nie polecam)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Wiesz co, nie bierz się za takie rzeczy jeśli nawet liba wkleić nie umiesz... No to było.... Prawdopodobnie będzie to moja jedyna przygoda z GM, ponieważ zajmuje się tym a nie innym projektem i potrzebuję czegoś co by mi otworzyło tą grę w FullScreenie... Co do przemiany gierki na .EXE, niema mowy, ponieważ jest ona umieszczona na stronie i nie jest moja... I znalazłem przykład przeglądarki,lecz nie mogę pozbyć się paska adresu (jest on niepotrzebny, ponieważ chce aby włączała się tylko ta jedna konkretna strona. Oto adres z którego ściągnąłem ten plik: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtop...t=0&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Musisz plik z folderu Files tego liba przekopiować do folderu lib w miejscu gdzie masz GM. A oto przykład który zrobiłem: Ściągnij plik!. Jeśli chcesz użyć tych klocków, musisz obok gry dać trzy dlle z folderu Exemples/Browser Example. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Pojawia się puste szare tło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Poczekaj chwile aż się włączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Ile? godzinę? Dwie? Bo czekam już chyba pół.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 No to nie wiem. U mnie działa na 100%. Edit Czy na pewno skopiowałeś tego liba do folderu GMa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi