adam014 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Tytuł:xScorch Gatunek:? gry-zonie.pl podaje że logiczno-zręcznościowa Opis:Jest to re-make gry Scorched Earth na DOS.W demie mamy do dyspozycji jedną broń i tryb gry 1 na 1. Planowana jest rozgrywka do 8 graczy na planszy.Zostało jeszcze dużo pracy,ale postaram się tą grę skończyć. Download: DEMO beta v0.2 Rozmiar pliku: ok 1MB po rozpakowaniu 2MB Autorzy: Programowanie: adam014,Tymon(zniszczalny teren) Fabuła: - Grafika: internet,adam014 Muzyka: narazie brak Screeny: Rozgrywka Rozgrywka Menu Uprzedzam pytania: 1.Czemu czołgi wiszą w powietrzu? -pracuje nad tym 2.Czasami nie działa podświetlenie w menu. -menu jest aktualnie w trakcie przebudowy P.S: Używałem gmowych efektów,zostaną one wkrótce zamienione na particle(jak tylko nauczę się obsługi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Akurat też robię klon Scorcha na PSP. Będę musiał zrobić port na PCta żeby z tobą konkurować. ;> Na serio: Zalety: - To jest klon Scorcha. - Czołgi wyglądają jak czołgi. Wady: - Grafika. - Wiszące czołgi (wiem, że o tym pisałeś). - Za mała precyzja siły strzału. - Brak AI (spróbuj je zrobić). Dam trójkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 - Brak losowo generowanego terenu. Z tym się nie zgodzę,ponieważ teren zawsze jest generowany na nowo :P Patrz screeny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Moje niedopatrzenie, zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Gra jest całkiem niezła oprócz tego, że nie da się jeździć czołgami, czasami czołgi wiszą w powietrzu i za czułe ustawianie mocy pocisku. Ale ogółem jest dobrze 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jak na razie 1/5, ale chyba za wcześnie na ocenianie. Ja bym to przerzucił do zapowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Hmm no gra, ciekawa. 3/5. Grafika jest na poziomie...reszty, ale ogólnie jest dobrze. Powodzenia w dalszym kodzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfun Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Hmm no gra, ciekawa. 3/5. Grafika jest na poziomie...reszty, ale ogólnie jest dobrze. Powodzenia w dalszym kodzeniu. Popieram ale daje ocene 4/5! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Poprawienie czułości zajmie mi chwilkę.Nikt nie znalazł poważniejszych bugów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Przydałoby się dać odstęp pomiędzy turami, bo parę pocisków naraz na planszy w turówce wygląda głupio. Poza tym, gdy wprowadzisz jazdę czołgiem, gracz będzie mógł robić unik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ok,już poprawiłem czułość i zrobiłem odstęp między turami (odstęp trwa od wystrzelenia pocisku do jego wybuchu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfun Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Mógłbyś jeszcze dodać żeby czołg mógł sie poruszać w lewo, w prawo, skakał ... itd. i by gra oznajmiała kogo ruch co ja sie pogubiłem.... EDIT: Przykład: Mam taką grę na moim chomiku link: xxx w jakimś tam folderze... :thumbsup: EDIT2: A może nie znalazłem możliwości poruszania sie? Link wycinam. Takie rzeczy to na PW, bo tak samo dokładnego linka do pliku nie dałeś (przez co można było to uznać za reklamę). Tym razem bez warna. Jaklub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 i by gra oznajmiała kogo ruch co ja sie pogubiłem.... Przecież jest napisane imię na panelu. To powinno ci wystarczyć (w Scorchu tak było). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Ja nie miałem problemów z połapaniem się która kolej. To teraz to jest lepiej z tą czułością :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Mis sie gierka podoba, nie wciaga ale jest ok :D grafika nie grzeszy wiec dam 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 w scorchu teren sie jak by usypywał przy niszczeniu a tu mamy typowo wormsowe znikanie, ale może to i dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi