Skocz do zawartości

Unexpected Error przy ładowaniu gier

Paqoo

Rekomendowane odpowiedzi

Moja gra jest odpalana normalnie na niektórych komputerach, ale czasami są problemy. Wyskakuje błąd "Unexpected Error", czyli nie wiadomo o co chodzi. Gra jest robiona w GM 7.0 (zarejestrowany). Część osób nie może jej odpalić!

Jakie mogą być tego powody? (Wyklucza się fakt, że niektórzy korzystają z Windows Vista), ponieważ GM 7.0 tworzy gry przystosowane do tego systemu.

Mi np. Umbrella Engine działa na kompie normalnie, a na laptopie wyłazi Unexpected Error...

Nie wiem, ja zobaczyłem ten błąd z 2 sytuacjach - 1. kiedy się particlami bawiłem, a 2. kiedy się DLL'ami bawiłem (znaczy przerabiałem przykład ;p).

Spróbuj jakoś zidentyfikować te komputery, na których to nie działa.

Znaczy... o, cecha wspólna tych komputerów, na których to nie działa :P

Prosiłem o konfiguracje tych komputerów u kilku osób i nic szczególnego nie zauważyłem. Może chodzi o te particle. Nie pamiętam, czy w wersji 3.5 beta mojej gry były jakieś efekty particli. Niech ktoś pobierze i sprawdzi, albo powie jak pamięta xD

Ja tez mam zarejestrowanego GM7 na WinXP 64bit jest ok. nie mialem czegos takiego... Ostatecznie uzywam GM6, bo wiekszosc osob to robi, tak na prawde GM7.0 mam do przegladania przykladow ;P

PS: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz

4GB Ram KingMax DDR3 1333MHz

Asus Geforce 9800GT 1GB

Najnowsze stery do karty.

Ja mam:

DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz (14 x 200)

2560 MB (DDR2 SDRAM)

NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (512 MB)

I nie mam problemów ze swoimi grami. Wszystko się ładnie odpala :)

Może niech ktoś pobierze Khamar 3.5 i zobaczy, czy mu działa. Jak nie to niech się wysili i poda konfiguracje. Może jakoś dojdziemy do tego skąd się bierze problem.

I jeszcze jedno - mam komputer stacjonarny, słyszałem że laptopy mają jakieś problemy z GM 0.o

• 1 miesiąc temu...