OsamodasxD Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Tytuł: Xmas Armando Gatunek: platformówka, zrecznosciowka, pacman Opis: W koncu wychodzi finalna wersja gry pod znaczkiem 1.06a (oczywiscie to nie znaczy ze prace nad projektem zostaly calkowicie zakonczone - beda trwac do 1 grudnia). Gra opowiada o dniu 23 grudnia, gdzie nieszczesny Mikolaj probujac rozniesc prezenty, zaczol je gubic. A wiec telefon w ruch i dzwonimy do Armanda - co nie bedzie takie latwe. Armando ma uraz do Mikolaja po ostatnim prezencie, poniewaz nie dostal to czego kiedys chcial. Mimo tego zgadza sie na pomoc i wyrusza w droge. Czesc platformowa zawiera 14 plansz, pelnych kryjowek, slodkosci i przeszkod co urozmaica rozgrywke. Kazda mapa jest oznaczona specyficznym kodem, ktory pozwala nam pozniej kontynulowac gre od ostatnio zakonczonego poziomu. Sa 2 sposoby aby zdobyc kody: - na kazdej mapie sa ukryte 3 niebieskie kule, po zdobyciu ich na banerze z zyciem wyskoczy nam kod mapy lub - nalezy przejsc 4 mapy w PacArmando, poczym dostaniemy spis kodow do wszystkich map. Gra posiada specyficzny klimat swiateczny co pozwala zrelaksowac sie przed komputerem. Gra wystarcza od 1-3 godzin grania dla przecietnego gracza ( testy przeprowadzone na 5 osobach z mojego osiedla). W typie platformowym posiadamy 1 zycie, przy czym gdy zginiemy tracimy 20 000 pkt i mozemy powtorzyc mape, natomiast smierc w pacmanie pozwala nam kontynulowac gre ale z utrata 1 zycia ( sa 3). Zmiany co do wersji DEMO: -poprawiono i zmieniono teksty w filmiku -predkosc tekstu w filmiku jest dopasowana do tych co czytaja troche wolniej ( tekst juz nie przyspiesza) -swiatla choinkowe sa juz na swoich miejscach -poprawiony X view i Y view na mapach -skoki bohatera sa teraz bardziej widoczne ( zmiana kamery o 160 px) -mapy zostaly bardziej urozmaicone, puste tereny praktycznie nie istnieja -przeciwnicy nie maja prawa sie zawieszac ( no chyba ze jest glabem) -poprawiono menu W razie jakichkolwiek bledow prosze mnie o tym informowac, do 1 grudnia bede staral sie je naprawic. Jezeli uda mi sie utworzyc opcje do gry to wypuszcze patcha aktualizujacego. Download: https://gmclan.org/up4377_4_xmas_armando.html Rozmiar pliku: okolo 26,3Mb po rozpakowaniu, paczka okolo 15 Mb B) Autorzy: OsamodasxD Programowanie: OsamodasxD Fabuła: OsamodasxD Grafika: OsamodasxD Muzyka: Z udostepnionych muzyczek w grach Screeny: Zycze powodzonka i milej gry ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Dość fajna gra, nawet wciąga ale mógłbyś popracować nad grafiką. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 W menu brzydko to wygląda jak ten napis "Mega PAC game" wychodzi za ramkę. Daj po prostu "Mega PAC" Popracuj na grafiką :). 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 yyy no tak tylko ze w pelnej wersji jest inny napis..... to zdjecia sa stare.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Gra fajna, miło się gra. Dam ci 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Dobra gra, stwarza fajny klimat. Grafika w sumie nie jest taka zła, pare dopracowań i dałbym jej 5 ( bo ładnie się ze sobą łączy, pasują do siebie grafiki, jego robota no i projekt amatorski). W pierwszej planszy jest jakaś dziwna muzyka, jakieś szlesty czy coś ( ? ) w każdym bądź razie musiałem wyłączyć na ten czas głośniki. w 2 planszy jest już normalnie. Ogólnie to gierka na 4-/5 ale posiedź jeszcze nad nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 u mnie zadnych szlestow nie ma... wez moze w wejdz w data/podkaldy/map_2 muza udpal i porownaj.... bo nie powinno tak byc thx za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 W data jest normalna piosenka. A w grze są jakby "zakłócenia" nie wiem jak to nazwać. Jakiś skrecz wykonany przez cieńkiego dj-a na syfiastym samplu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 a wez wpisz w kontynuacji: konstantynopol i zobacz czy bedzie tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 hm.. dziwne. Za pierwszym razem miałem te zakłócenia w pierwszej planszy. Jak ją przeszedłem, to w drugiej było cacy. Teraz wpisałem ten kod, wrzuciło mnie na drugą planszę i na niej są zakłócenia. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 to juz nie wiem u mnie tego nie ma a ja dalem ta wersje co mam u siebie - czyli aktualna, u mnie czegos takiego nie ma..... no nic dzieki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Może to wina karty muzycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiaż Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Fajna gra ale grafika mogła by być lepsza. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 jak na moja pierwsza gre i poczatkujacego pixelowca to chyba dosc dobra ;D - przynajmniej ja tak uwazam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Fajna, ale słaba grafa i zbyt dużo waży. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Świetna gra oddaje klimat świąt a ja jestem miłośnikiem świąt :D Fajnie że sam robiłeś grafikę podoba mi się. Klipy Audio też są SUPER Daje 5/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 eeee tam 26 mega przy dzisiejszych czasach to przecierz pestka, jedynie jaki MOJ blad widze w grze to ze duzo pamieci zrzera.... nastepna czesc gry bedzie juz bardziej zoptymalizowana ( i pomyslec na samym poczatu ze Armando wcinal 198 440 pamieci :D - udalo mi sie zejsc do okolo 122 200);] poza tym gra jest dosc dluga i mozna wybaczyc - przynajmniej mi sie tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Lol, fajowa gierka. Przypomina mi się jedna z części Happyland Adventures :) Zalety [+] Klimatowa muzyka [+] Dość fajna pikselowa grafika [+] Idealna na święta [+] Długa (z 5 godzin w nią grałem :)) Wady [-] Bardzo przeciąża procka ;( Ocena: 5/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 hehe wpdalem na pomysla.... co wy na to zebym zrobil krotka wersje na wielkanoc?? taka doslownie ze 2-3 mapy....... Na nastepne swieta planuje zrobic Xmas Armando Sezon 2 z lepsza grafa i wieksza rozdzielczoscia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 czemu by nie. :D Armondo wersja wielkanocna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenty4 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Gra się przyjemnie, ale grafika trochę zbytnio razi archaicznością. Nie wiem czemu, ale jakieś dziwne paski pojawiają mi się gdy łażę "w podziemiach". Widać też, że lubisz grę HappyLand Adventures. Mimo tych pasków i grafiki zasłużyłeś na solidne 4/5 PS: Ten pomysł z wielkanocą jest bardzo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 skoro tak to zabieram sie do roboty.... zaczynam od tworzenia projektu gry oczywiscie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi