sebuspl Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Tytuł: Memo Gatunek: logiczna Opis: Gra polega na odgadywaniu cyfr ukrytych pod kwadracikami, w odpowiedniej kolejności bądź takich samych. Na początku rundy ukazują cię cyfry, które po chwili zostają zasłonięte trzeba je szybko zapamiętać. Tryb 1 - Odsłaniasz cyfry w kolejności od najmniejszej ( zaczynając od zera) do największej, poziom trudności rośnie w zależności od rundy i zdobytych punktów. Jest 12 rund. ( Wersja 1.1 od 5 do 12 rund ) Tryb 2 - Odsłaniasz te same cyfry. Pierwszym odsłonięciem wybierasz cyfrę (np. 1) którą będziesz poszukiwał. Odsłona innej cyfry powoduje koniec rundy. ( Wersja 1.1 od 5 do 12 rund ) Tryb 3 - Mutacja trybu 1 tylko tutaj grasz tak długo aż nie zrobisz błędu. Liczba punktów to runda. Download: Uploader GMC - Wersja 1.0, Uploader GMC - Wersja 1.1 Rozmiar pliku: 1045 KB, 1033 KB Autorzy: Programowanie: ja Fabuła: - Grafika: ja Muzyka: internet :) Screeny: Menu Tryb 1 Tryb 2 Tryb 3 edit: Nowa wersja: -zmieniona czcionka -możliwość wyboru długości gry ( 5-12 rund) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Gra dość ciekawa, chociaż prawdę mówiąc na początku miałem z nią problemy. Potem zakapowałem o co chodzi. Jest jednak jeden mały błąd. Gdy gra mi się już znudziła nie dało się jej wyłączyć. Czekałem aż się samo wyłączy, próbowałem X, ale nic nie działa. Dopiero, gdy postanowiłem grać dalej, okazało się że gra się wyłącza po 12 rundach. Dodaj w grze takie coś jak WYJŚCIE DO MENU. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Słabe to! Grafika to łee ( ale nie ona jest najważniejsza) no gra ciekawa, 3.6/5 jak narbardziej zasłużona, ale ten głupi błąd który nie pozwala gry wyłączyć obliża ocene do 3.2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 logiczne ale musisz jeszcze troche popracowac ... akurat ja nie lubie gier logicznych , poniewaz wole lubie bardziej zywiolowe gry :rolleyes: 3/5 za pomysl,"trud",i na zachete . :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuspl Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Właśnie zapomniałem ustawić wyjście na esc i krzyżyk :mellow: ale wrzucę nową wersję i plik .gm może komuś się przyda. Gierkę zrobiłem właściwie dla siebie, żeby czasem rozruszać głowę :) Polecam gry tego typu można całkiem nieźle poćwiczyć w nich koncentracje i pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Grafika:2 Muzyka:3 Pomysł:4 Plusy: -Fajny pomysł na grę Minusy: -Nie da się wyjść z gry podczas rozgrywki -Nie ma żadnej instrukcji co trzeba robić w grze Ogólnie:2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Jak dla mnie jest to gra dobra, grafiki mieć nie musi ma bardzo dobrą jak na nią, pozwala skupić się przez to na wyskakujących cyfrach, co do muzyki to nie wiem bo nie mam jak tego sprawdzić ^^" Pomysł bardzo dobry, aczkolwiek wydaje mi się że spotkałem się już gdzieś z taką grą, niby jest ten jeden błąd ale on jakoś specjalnie nie przeszkadza.. Mógłbyś dodać jeszcze np. jeden tryb (czwarty) w którym można by wybrać liczbę rund oraz po ile ma dochodzić cyferek na planszę.. Ode mnie za grę 4, i jest to zasłużona ocena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Jak gra ma być logiczna to nie znaczy, że czarno biała. Jakaś ładna grafika by się przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Egzekutor... a co masz napisane w pierwszym poście (tym z grą)? Opis: Gra polega na odgadywaniu cyfr ukrytych pod kwadracikami, w odpowiedniej kolejności bądź takich samych. Na początku rundy ukazują cię cyfry, które po chwili zostają zasłonięte trzeba je szybko zapamiętać. Tryb 1 - Odsłaniasz cyfry w kolejności od najmniejszej ( zaczynając od zera) do największej, poziom trudności rośnie w zależności od rundy i zdobytych punktów. Jest 12 rund. Tryb 2 - Odsłaniasz te same cyfry. Pierwszym odsłonięciem wybierasz cyfrę (np. 1) którą będziesz poszukiwał. Odsłona innej cyfry powoduje koniec rundy. Tryb 3 - Mutacja trybu 1 tylko tutaj grasz tak długo aż nie zrobisz błędu. Liczba punktów to runda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 No i co z tego? A może ktoś nie wchodzi na gmclan to chyba nie widzi instrukcji. Pomyśl a później coś napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Nie widzi a jednak ocenia grę na forum. Ciekawe. A programik całkiem sympatyczny jest, rzec trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsamodasxD Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Hehe mialem na samym poczatku problemy, ale pozniej stwierdzilem ze dosc ciekawe to jest. Grafika jest calosciowo tworona 1 stylem co doje efekt prostoty- lubie nawet takie, gra calkiem ciekawa 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Taka gierka na 5 minut :D dobra grywalnosc, bo troszeczke wciaga 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebuspl Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Zmotywowałem się dzisiaj i poprawiłem kilka spraw: -można wyjść do menu przez naciśnięcie ESC -możliwość wyboru długości gry ( 5-12 rund) -nowa czcionka Spełniłem częściowo sugestie Moldisa, tzn. punkt drugi w zmianach. W planach jest jeszcze dodanie nowych trybów oraz poprawienie grafiki, zobaczymy czy się uda ;) Dzięki wszystkim za opinie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Fajne :D Zalety [+] Poprawia pamięc Wady [-] Później trochę trudniejsze [-] Taka gierka na 5 min. Ocena: 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi