Golden-Maciej Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Jak zrobić punktacje dla 2 graczy? Bo robie gre w której jest 2 graczy i mam problem bo nie wiem jak zrobić punktacje dla 2 gracza?? Do dla 1 gracza wiem ale, dla 2 mam juz problem.:( Prosił bym was o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 GML global.pScore[ 0 ] = 0; // Punkty dla gracza 1 global.pScore[ 1 ] = 0; // Punkty dla gracza 2 global.pScore[ 0 ] += 1; // Dodanie do punktów gracza 1 global.pScore[ 1 ] += 1; // Dodanie do punktów gracza 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 ewentualnie zrób w każdym z obiekcie gracza w create zmienną: GML punkty = 0; a potem odwołując się np GML objekt_gracz1.punkty += 10; // dodaje 10 punktów objekt_gracz2.punkty -= 10; // odejmuje 10 punktów proste ;] i bez tablic które mogą być mało zrozumiałe dla nowicjusza... i bez całego global-dziadostwa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi