Harv Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Wie ktoś, jakie są najdłuższe rzeki świata? Na wikipedii piszą niestworzone rzeczy lol, robiłem ten wykres rok temu, i było całkiem co innego, a teraz dupa... Mógłby ktoś podać 10 najdłuższych rzek swiata i ich długości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Dane z Wikipedii są w porządku. http://pl.wikipedia.org/wiki/Najdłuższe_rzeki_świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Czemu Ci te dane z wiki nie odpowiadają. Oczekiwałeś, że Wisła tam będzie ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 @Marmot: Bo te dane są półprawdą. Amazonka jest naj, ale w sensie, że największa, a Nil jest najdłuższy. No i w wikipedii mógł napisać to jakiś pr0-n00B. E: Wystarczy zobaczyć w języku angielskim: tam Nil jest pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Po prostu całkiem niedawno do Nilu dołączyła część jeziora Tanganika, więc stał się dłuższy o kilkaset kilometrów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Września 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A Amazonce ubyło 500 kilometrów? Ja od zawsze się uczyłem, że Nil jest najdłuższy a Amazonka największa, a nie było to całkiem "niedawno". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Amazonka jest dłuższa,napewno.Przecież jeszcze nie odkryto wszystkich jej dopływów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A co ma piernik do wiatraka? Dopływy nie wliczają się do długości, tylko do wielkości dorzecza. Najdłuższy jest Nil, a największa jest Amazonka, kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 To ja znowu byłem uczony, że nie wiadomo, czy Amazonka czy Nil jest najdłuższa, bo tak na prawdę nie wiadomo do końca gdzie się Amazonka zaczyna i są naukowcy którzy sądzą, że Nil jest dłuższy, a inni, że Amazonka. Ja tam obstawiam za wersją z Amazonką. Poza tym, na Wiki napisali, że dane mogą się różnić w zależności od źródła, bo każde źródło podaje inne długości rzek, w zależności od tego, odkąd dokąd się mierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A tam, głupoty gadacie. Najdłuższa jest Rio Anaconda. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Człowiek Woda to najdłuższa rzeka świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Człowiek Woda to najdłuższa rzeka świata. Poskaczemy do morza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Lecę pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Ojojoj żuczek utonął :( Biedny człowiek woda :P W podręczniku mam tak samo jak na wiki xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Lecę pierwszy. <i trafił na mieliznę> ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 <i trafił na mieliznę> ;p Ale uratował go David Hasselhoff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi