TeoTN Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Czy jest jakiś dll umożliwiający GMowi obsługę formatu png??? PS Wiem, że najprawdopodobniej taki temat lub podobny już istniał, ale wyszukiwarka blokuje słowo "png" bo ma 3 znaki <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 gm7 obsługuje png z kanałami alpha w standardzie ;] ale niestety musisz je ładować dynamicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 e niestety musisz je ładować dynamicznie. dynamicznie? Nie wiem czemu, ale mi jakoś normalnie obsługuje png, bez żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Mnie również. Nie ma żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 no to się pomyliłem, boże... widocznie tylko kanały alpha obsługuje dynamicznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Powiedzmy, że wyeksportowanego do png pliku gdzie część jest przeźroczysta mi nie obsługuje... Ktoś wie jak to zmienić??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Przejść na GM7 albo użyć sprite_set_alpha_from_sprite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Mam GM7 Reg. Tylko nie cały obrazek ma być przeźroczysty a jego część... Ściślej: Jedna warstwa w photoshopie. Tylko ani jako png ani jako psd nie jestem w stanie tego zrobić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Źle zapisany PNG. Polecam zapoznać się z instrukcją obsługi PSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi