Muchaszewski Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Mam problem bo mam myszkE narysowaną w draw i kiedy najedzie się na mur to pojawia się takie coś Przykład mam tu i kiedy najedzie się na tą prowizoryczną myszką to ona się zatrzymuje co zrobić?? ( Przykład wymaga PRO ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 lepiej pokaż kod i opisz bo nie każdy ma gm7(patrz ja =p ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Oczywiście wszystkie wartości już są !!! Myszka raczej wiadomo ale Colision GML mur=1 Tutaj zaznaczyłem Other (Do góry) Step GML x = mouse_x y = mouse_y Draw GML draw_arrow... Murek Step GML if mur=1 { mur=0 } Draw GML draw_sprite(sprite1,0,x,y); if mur = 1 { draw_rectangle(x-5,y-5,x+28,y+28,1); draw_line_color(x-5,y-5,x+28,y+28,c_red,c_red); draw_line_color(x-5,y+28,x+28,y-5,c_red,c_red); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 GML if mur=1 { mur=0 } a co to jest? :P po mimo kolizji(zmiany zmiennej na 1) ustawiasz ją z powrotem na 0. Warunek w draw mówi, ze jeśli wartość zmiennej mur wynosi 0 mur nie będzie rysowany. usuń/popraw kod w step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Tak ale jeżeli się styka to robi się na jeden a wtedy (u mnie) step omija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 a wtedy (u mnie) step omija jak niby miałoby step ominąć :o cały kod Ci nie zadziała, dopóki będziesz miał to w stepie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 jak niby miałoby step ominąć :o cały kod Ci nie zadziała, dopóki będziesz miał to w stepie... Ale mi chodzi tylko o myszkę żeby się nie zawieszałą kiedy się najedzie na mur czy to takie skomplikowane?? Zamiast kłucić się o to co się robi a co nie poprawcie mnie troche PLS :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Zamiast kłucić się o to co się robi a co nie poprawcie mnie troche A ja Ci odpowiadam, że Marek podał Ci już rozwiązanie... zmień kod w stepie... Ewentualnie utwórz nową zmienną, która będzie odpowiadała za rysowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi