MisieK-GM Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Siema mam SE 510i I on ma tylko 26 mb pamieci i nie wiem jak/jakim programem skonwertowac zeby mniej zajmowaly czyli zeby wiecej ich mi sie zmiescilo do koma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Siema mam SE 510i I on ma tylko 26 mb pamieci i nie wiem jak/jakim programem skonwertowac zeby mniej zajmowaly czyli zeby wiecej ich mi sie zmiescilo do koma ;) MediaCoder Ustawienia: Nero Encoder -> LC-AAC -> Target Bitrate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Zgraj do formatu AMR. Będzie baaardzo słaba jakość, ALE pomieścisz sporo piosenek. Zresztą, nie liczyłbym na nic lepszego na takim starym fonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 @up: g**** prawda, będzie dupna jakość, lepiej zgraj do mp4 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 lepiej zgraj do mp4 Żeby zajmowały jeszcze więcej. Mądre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 sprzedaj go i kup sobie choćby najtańszego ale zeby karty miał^^ pamięci oczywscie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 AMR nadaje się tylko i wyłącznie do kompresji głosu (do bardzo niskiej jakości i bardzo małego rozmiaru - takie jego przeznaczenie)... Na 26 megabajtach nie ma nawet próbować mieścić większej ilości muzyki. Minimalny rozsądny rozmiar obecnie to 2-4 GB. A tak na boku, k510i technologicznie może i nie jest najnowszy, ale gdyby miał slot kart pamięci (najlepiej microSD), lepszą rozdzielczość i wideorozmowy (choćby 176x144) - zamieniłbym go na wszystko. I dlatego mam W880i, heh :). *przez chwilę widniała na stronie wersja posta z "k880i" - to błąd ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 2-4GB to minimalny rozsądny rozmiar ;x ? W większości sprzętów mam karty 1GB i żyję jakoś... A po co wideorozmowy w telefonie, jak dla mnie to tylko głupi, zbędny bajer. Może to dlatego, że telefon używam jedynie do smsów, rzadko dzwonię ;o . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Jej, równie dobrze można mówić, że głosowe rozmowy to zbędny bajer, bo są SMSy... To znaczy, takie jest moje zdanie. Wideorozmowy są użyteczne i tyle. Chłopie, no to tu się różnimy, jeśli chodzi o ten "1GB". Ja tyle muzyki gromadzę w tydzień, a staram się mieć ze sobą jak najwięcej. No i kupiłem iPoda. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Ja też mam więcej muzyki na kompie niż 1GB, ale ze sobą zawsze zabieram wybór nagrań, na który w danym momencie mam ochotę, nie biorę nigdy całej swojej kolekcji bo i po co. A głosowe rozmowy, a wideorozmowy to jednak dwie różne rzeczy moim zdaniem, bo głosowa rozmowa jest hm... bardziej prywatna? Przecież, żeby ta druga osoba mogła Cię widzieć, to nie możesz mieć telefonu przy uchu, więc musisz włączyć zestaw głośnomówiący. Zresztą, płacić drożej za rozmowę, tylko po to, żeby zobaczyć facjatę osoby z którą się gada, lub żeby tamta osoba mogła zobaczyć Twoją facjatę, jest jak dla mnie głupim i zbędnym bajerem służącym jedynie do szpanowania, że się ma wypasiony telefon, bo z wideorozmowami :/ . Taki iPhone 3G nie ma wideorozmów i jak dla mnie to jest na plus temu telefonowi ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 I oto dlaczego nie lubię iPhone A tak w ogóle, wideorozmowy są całkiem w porządku. Jak długo kogoś nie widziałeś, to właśnie fajnie jest popatrzeć się na czyjąś gębę, heh :). Takie moje odczucie. No ale i tak, w większości wystarczy zwykły, głosowy sposób porozumiewania się. A z tym porównaniem (SMS-głosowe-wideo) to może przesadziłem, w końcu w mimice twarzy nie da zawrzeć się aż tyle, co w głosie (względem SMSa szczególnie)... No ale zawsze to coś, no nie? A, no i wideorozmowy nie są drogie... No - nie aż tak. Ale i tak czekam na wojnę z U.S.A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Też uważam, że iPhone pod względem funkcjonalności mimo wszystko ssie, ale to, że nie ma wideorozmów jest jak dla mnie jak najbardziej na plus. A co do niewidzenia przez dłuższy czas - i tak większość ludzi nie ma wideorozmów. Już częściej można spotkać ludzi którzy mają kamerkę internetową i Skype, i wtedy też sobie zobaczysz rozmówcę :P . Nie wiem jak Ty, ale ja od telefonu oczekuję tylko tego, aby ładnie przenosił dźwięk i dało się wysyłać SMSy - nic więcej. Reszta to dla mnie mniej lub bardziej przydatne bajery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 No ja oczekuję - jak już mówiłem - żeby "ładnie przenosił" zarówno dźwięk, jak i wideo. I żeby dało się wysłać SMS i MMS. Jestem z tych ludzi, którzy mają po prostu znajomych up-to-date, potrafiących korzystać z takich rzeczy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Rozumiem, że dla Ciebie ktoś, kto nie ma w telefonie wideorozmów czy MMSów, jest gorszą osobą? Świetny punkt widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Mówię tylko, że większość z moich znajomych ma możliwość porozumiewania się ze mną drogą wideorozmów/MMS. I tyle. O gorszych i lepszych nic nie wspomniałem. Chyba. O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Jestem z tych ludzi, którzy mają po prostu znajomych up-to-date, potrafiących korzystać z takich rzeczy. To raczej tak zabrzmiało, przynajmniej w moim odczuciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 A miało zabrzmieć jak: "Pewnie z połowa ludzi, którzy posiadają Nokię NSeries, nie wie, że można na niej odpalić gry z N-Gage", and so on, and so on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Ba, można nawet złamać platformę n-gage 2 i grać w gry dostępne tylko na nią :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Ja mam k750i i jestem zadowolony.Moim wcześniejszym telefonem był k510i i dobrze ci radzę, sprzedaj go już teraz- mało pamięci,głupi wyświetlacz, aparat też nie za fajny. W tej samej cenie możesz sobie kupić dużo innych telefonów z kartą. Np. nowy sagem my411x (osobiście nie jestem zwolennikiem sagemów, ale podaje przykład) z kartą pamięci, aparatem i inne duperele kosztuje na allegro 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 po co wam te rózne bajery srajery frajery? telefon jest po to zeby dzwonic/pisac a nie jakies cuda nie widy. po co wam te aparaty, kamery? ja osobiscie mam apart kamere w telefoine ale z nich w ogole nie korzystam. telefonu uzywam tylko do wysyłania smsów czasem gdzies zadzwonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Harv, za przeproszeniem, jesteś kompletnym przymułem. To jasne, że kamerę mam po to, żebym nie musiał używać pałeczek do jedzenia ryżu, no nie? Tak samo jest z MMSami, przecież stringami motorówki nie uruchomię :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Harv, za przeproszeniem, jesteś kompletnym przymułem. To jasne, że kamerę mam po to, żebym nie musiał używać pałeczek do jedzenia ryżu, no nie? Tak samo jest z MMSami, przecież stringami motorówki nie uruchomię :/. lolzord. Ja tylko dzwonię, wysyłam smsy i z racji że mam telefon Walkman to słucham muzyki bo mam wbudowane 256mb od razu. Z aparatu w telefonie nie korzystam bo nie mam po co, są do tego aparaty cyfrowe i kamery a nie telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Ja z aparatu w telefonie rzadko korzystam, w zasadzie tylko wtedy jak coś muszę sfotografować, a nie mam zwykłego aparatu przy sobie, ale nie lubię tego robić, bo zdjęcia wychodzą dobre tylko przy dobrym oświetleniu. A dźwięk MP3 z telefonu ssie. Już lepiej sobie kupić iPod Shuffle, który jest taniutki w obecnej chwili, a odtwarza dużo lepiej od większości komórek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Poderżnij piosenki na bitrate 128, w ostatecznosci na 96 :P Albo najlepiej, kup fona z karciochą pamięciochy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 po co wam te rózne bajery srajery frajery? telefon jest po to zeby dzwonic/pisac a nie jakies cuda nie widy. po co wam te aparaty, kamery? ja osobiscie mam apart kamere w telefoine ale z nich w ogole nie korzystam. telefonu uzywam tylko do wysyłania smsów czasem gdzies zadzwonie Podzielam to zdanie ! Ja mam samsunga SGH-C450 i jest fajny, bo ma duzo pamieci na sms i ksiazke telefonicna a malo na pierdoły! No i to mi starczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Motorola F3 to wporzo telefon, tylko SMSy i dzwonienie ma praktycznie :P . Nawet bym go używał, ale denerwuje mnie, jak mam w kieszeni coś, czego nie czuję, wolę telefony o większych gabarytach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi