LoseKK Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Po długiej przerwie z gmem znowu zaczołęm w nim pracować :rolleyes: Zacząłem robić coś ala cybergraj i mam taki problem: Krążek ma kolizje z obj.gracz GML move_bounce_solid(true); speed = 7; Gracz jest solid a krążek się nie odbija. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 A czy gracz ma zaznaczony solid? EDIT: Przysiągłbym, że nie było tego napisu na końcu, gdy czytałem posta o.O Może coś nie tak z maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Przecież napisałem że gracz ma solid i krążek ma solid. Próbuję odbić krążek i się nie odbija. Gracz ma drawa ale to nie powinno przeszkadzać ?: GML window_set_cursor( cr_none ); draw_sprite( spr_odbijacz, 0, mouse_x, mouse_y ); Krążek GML move_bounce_solid(true); speed = 7; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Sprawdziłem twój kod i mi wszystko działa. Zamieszczam "przykład" https://gmclan.org/up3539_12_przykloado.html PS: Teraz to nie wiem czy o to chodziło, ale draw chyba nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Jedna taka uwaga po co 3 stepy (draw=3stepy) ustawiasz kursor jak można dać to w create? Optymalizacją trzeba się zająć jak najwcześniej. Ustaw maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 a nadałeś graczowi jakiś sprite na poczatek czy po prostu jest obiektem bez sprite'a i rysujesz z niego obrazki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Odbija się ale prawie w ogóle (macham odbijaczem na tym i dopiero po jakimś czasie się odbija a jak się odbije to w górę leci) Edit: Huder można jaśniej ? Edit2: Robię coś w stylu cybergraja także myszka jest graczem (tym czymś czym się odbija normalnie) a krążek to krążek Edit3: Oto mi chodzi jak poruszę w tą stronę tym czerwonym (jest to kursor zamieniony w to do odbijania) i dotknę tym (z zależy jaką szybkością poruszę myszką najlepiej ale to już sobie mogę sam rozpracować) i piłka w tym momencie powinna polecieć tam w jaką stronę odbijałem a nie do góry na przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Proszę: https://gmclan.org/up3539_12_przykloado.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Huder można jaśniej ? Zastanów się po co ustawiać co każde 3 stepy grafikę kursora, która już jest ustawiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi