Shockah Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Tytuł: Bullet Hell Gatunek: Bullet Hell :P Opis: Omijamy pociski wystrzeliwane przez przeciwnika, przy czym staramy się cały czas w niego strzelać (punkty są liczone za czas który wytrzymaliśmy i za ilość pocisków które uderzyły przeciwnika). Daję bardzo wczesne demko gry, byście mi mogli powiedzieć które ataki przeciwnika są najłatwiejsze, a które najtrudniejsze do przetrwania. Raczej nie zwracajcie uwagi na grafikę - zmieni się, gdy będę wydawał demko gry. Były już zrobione wyniki online, lecz to zrobienia ich używałem FTP - więc na razie usunąłem je, żebym nie musiał się bać, że ktoś będzie miał dane do serwera :P W demie już na pewno będą zrobione nowe wyniki online, nie używające serwera FTP :) Link: http://www.shocker51374.ovh.org/bh.zip (1,01 MB) Autorzy: Programowanie: ja Fabuła: ja Grafika: ja Muzyka: jeden utwór z Dooma, drugi z jakiejś gry - nie pamiętam jej nazwy Screeny: http://shocker51374.ovh.org/sshots/bullethell/ - wszystkie rodzaje ataków przeciwnika Piszcie, które ataki zaliczylibyście do odpowiednich grup: łatwe, średnie, trudne (i może jeszcze super-trudne). Potrzebuję tego podziału do zrobienia kilku list wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Link do dema by sie przydal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Aj... Sorka, musiałem znaleźć moją komórkę, bo mi tchórzofretka gdzieś wyniosła :D Zaraz daję. EDIT: Już jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Czyżbyś ostatnio nie grał w jakieś danmaku, pokroju np. Touhou? :P Od razu mówię, że sterowanie do zmiany. Czegoś takiego jak akceleracja nie powinno być - wciskasz przycisk i statek się rusza a nie, że musi się rozpędzić. Uniemożliwia to manewry i szybkie wyminięcia. Dodaj jeszcze Focus Button, tzn. bardzo duże zwolnienie ruchu statku po wciśnięciu np. shift. No i MOAR BULLETS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 no widzę że jakiś orginalny pomysł :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Ciekawy pomysł, przydały by się od czasu do czasu "apteczki" odnawiające 10% życia np. Zielona kula - złe Żółta - +punkty Czerwona - apteczka Przydało by się po puszczeniu klawisza "twarde" zahamowanie. No i zacznijmy od tego, że niektórych pocisków (szybkość pocisku, szybkość gracza) nie da się ominąć, chyba, że mamy dobrą pozycję. P.S. "Fabuła: ja" Jaka tu jest fabuła ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Ciekawy pomysł, duża grywalność... Może z tego wyjść całkiem niezła gierka B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 pomysł ciekawy, zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Raczej nie zwracajcie uwagi na grafikę - zmieni się, gdy będę wydawał demko gry. w sumie grafika nie jest taka zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 podpisuje sie pod leninem, a co do grywalnosci, JEST NIESAMOWITA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi