Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dobra mam kolejne pytanko jak w gml zrobić że np podajemy imię i nazwisko i jak klikniemy ok to zostanie wysłana wiadomość na mój adres email ? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Połaczyć się z serwerem SMTP za pomocą socketa, utworzyć odpowiednią instrukcje i mu przesłać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Aha to może teraz powiesz jak połączyć sie z serwerem SMTP za pomocą socketa ,oraz jak utworzyć odpowiednią instrukcje i mu przesłać ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nie, ucz się sam. My Ci kodu nie napiszemy. Dostałeś instrukcje co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis2 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 http://free4web.pl/1/0,Form2MailDescription.html Potem ustaw w gmlu odpowiednie warunki (php?imie=jan&nazwisko=kowalski&submit=submit). Nie wiem, czy dobrze, ale pokombinuj z tym. Napewno coś by wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 To na serwer (index.php): <html> <head> <title></title> </head> <body> <?php if (mail("twoj_email",$_GET['temat'],$_GET['tresc'])){ echo("Wysłano wiadomość!"); }else{ echo("Wystąpił błąd!"); } ?> </body> </html> A to w GML: Create: temat=0; tresc=0; W wysyłaniu maila: temat=get_string("Podaj temat:","temat"); tresc=get_string("Podaj tresc:","tresc"); execute_shell("http://adres_do_pliku/index.php?temat="+temat+"&tresc="+tresc+"",""); Myślę że sobie poradzisz. ;) EDIT: Kod poprawiony, bo błąd był. :P EDIT2: Chyba nawet przykład zrobię. EDIT3: To byłby za prosty przykład. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dobra chłopaki będe próbował :) jak narazie nie zamykam może jescze się o coś zapytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 To rozwiązanie ma wady... 1. Graczowi uruchamia się przeglądarka... 2. Każdy może wysłać do niego na email co tyko chce. I mega-łatwo zrobić "bombera" emaila - tylko robię odpowiedni adres, ustawiam w przeglądarce, aby się odświerzała co 2s, i zostawiam komputer wolny na cały dzień :) Lepiej by było znaleźć DLL'a do zrobienia przeglądarki w GM'ie (Shocker pisał, że widział taką kiedyś...), stworzyć tą przeglądarkę gdzieś za roomem, i w niej wczytać ten adres. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 z pomocą sockgm zrobisz to bez przeglądarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dobra mi kod luksora wystarczy bo chce tylko zrobić taki bajer ze po zakończeniu gry możemy napisać emaila co chcielibyśmy zobaczyć w pełnej wersji gry,A więc to mi wystarcza aha dzisiaj wieczorem zamykam jeżeli ktoś chciałby podać jescze inny przykład na emaila niech pisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi