Crackkk-GM Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Tytuł: Warrior Man Gatunek: MMORPG Opis: W grze wcielamy się w rycerza, który potrafi czarować. W tą grę gra się łatwo, bez trudności itd... System animacji i ataku podobny do Hidden Sword/Almora, robiony przeze mnie od zera... Plecak i ekwipunek jest bardo przyjazny. Rodzaje broni dzielą się na: obuchy i miecze. Magia nie jest najlepszą bronią w tej grze, ponieważ tak jak każdy rycerz... posiada mało many... Autor: Crackkk-GM Programowanie: Crackkk-GM i Shocker (inv i eq) Fabuła: Crackkk-GM Grafika: copoconaco, Crackkk-GM, i trochę z Tibi Muzyka: na razie nie ma Screeny: Screen1 Screen2 Screen3 PS: Jeżeli chcesz wesprzeć mój projekt... zgłoś się na grafika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Fajny projekt podoba mi sie. Ale to bedzie stylowe RPG czy taka przeróbka RPG :crying: ?? Kiedy powstanie gra?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Stylowe RPG ;] Ojj jeszcze troszkę może z miesiąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To ok właśnie stylowe RPG lubię najbardziej?? Ichyba duzo ludzi tak samo by powiedziało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Wszystko fajnie wyglada ale jesli robisz gameplay ktory opiera sie o Almore to robisz cholernie duzy blad. No bo kto potem zagra w twoja gre ktora bedzie taka jak almora skoro wszyscy moga pograc w almore hm? ._. Troche innowacji wam brakuje ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 David: Inna fabuła ;], różni się... tylko animacja trochę przypomina Almorę ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Tu masz racje @David Dark Ale miejmy nadzieje ze to nie bedzie kopia Almory:) Crackkk-GM mógł byś opisac troche fabułe gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Fabuła: wcielasz się w rycerza, walczysz z potworami, które mogą cię zaskoczyć w każdym momencie, więc zawsze miej broń w ręce... Wykonujesz zadania, oczywiście każde zadanie = nagroda... taka typowa gra rpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Trochę słaba fabuła ale na początku byś mógł dac ze na arenie jako skazaniec pokonujesz jakiegoś tam rycerza i tak tym dostajesz wolnosć ale też zobowiazania:) Co o tym myślisz Crackkk-GM?? Troche by to urozmaiciło gre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Fabuła: wcielasz się w rycerza, walczysz z potworami, które mogą cię zaskoczyć w każdym momencie, więc zawsze miej broń w ręce... Wykonujesz zadania, oczywiście każde zadanie = nagroda... taka typowa gra rpg Tekst miesiąca XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Możliwe ze to teks miesiaca XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 nie mowie o fabule tylko o 'system animacji i ataku' jak to napisales. Bedzie tez takie przeskakiwanie z luku/miecza/czarow jak w almorze? jesli tak to zle. Beda pergaminy ktore bedziesz musial kupic zeby czarowac? Jesli tak to zle. I wiele innych, cokolwiek co wziales z almory tylko zanizy jakosc twojej gry. Zobaczysz jak ludzie zaczna komentowac twoja gre ze to nastepny klon almory ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 David Dark znowu musze ci przyznać rację. Powinineneś zrobić zupełnie iną fabułe od Almory bo inaczej to nic z tego nie bedziesz miał. Grafika jak grafika najlepej ulepszayć nia a nie kopiować. A pergaminy do czarowania mozna by było by zastapić runami czarów czy tam jakos :) To tylko cene uwagi do twojego projektu zeby był lepszy od Almory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 To tylko cene uwagi do twojego projektu zeby był lepszy od Almory smile.gif Ta gra nigdy nie będzie lepsza od almory ! I mówię, Ci już to na wstępie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Moze chyba raczej napewno ale zawsze są jakieś szanse jak by załatwił sobie pomoc od doswiadczonych programistów w GML to by sie udało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ta gra nigdy nie będzie lepsza od almory ! I mówię, Ci już to na wstępie. poprzeczka postawiona wysoko - fakt, ale nie lubie takiego pieprzenia zanim gra nie ujrzy swiatla dziennego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Nie robię tej gry, po to, aby jakąś inną grę wyeliminować... Jak ktoś będzie chciał se pograć w Warrior Mana to będzie grał, a jak ktoś w Almorę, to też będzie grał... nie? Więc poco takie teksty jak puszcza Fallord... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Puszczam co chcę, moja sprawa :) Pawi nie puszczam tylko :(. No ale powiedziałem czystą prawdę, nie masz żadnej szansy na to, że gra stanie się lepsza od almory. Można to stwierdzić po Twoim zachowaniu, wieku i podejściu do tej gry. N.I.E. M.A. S.Z.A.N.S. (Prawie jak Stalker ;x). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Kiedy powstanie gra??Widzicie? Miałem rację. Przydałby się punkt "Przypuszczalna data wydania gry/dema" :P ? A co do gry: Weź wymyśl coś oryginalnego. Almora śmierdzi ;p Przynajmniej w tym przypadku. Jeśli gra będzie taka jak Almora to aby się stała grywalniejsza będziesz ją musiał zrobić lepszą, niż Almora, a to będzie ciężkie. Ale jest prosty sposób, aby gra stała się grywalniejsza. Po prostu zrób ją oryginalną. Jeśli pomysł okaże się lepszy, niż w Almorze, gra może stać się popularniejsza od niej mimo, że będzie miała gorszą grafikę/fizykę. PS: Ja bym dał zapowiedź mojego RPG'a, ale jako, że nie mam grafika to tymczasowo grafiki (Przed wydaniem gry jeszcze znajdę grafika. Mam nadzieję ;)) są podrypane z... miniRPG :D Choć cały silnik jest kompletnie inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Fabuła: wcielasz się w rycerza, walczysz z potworami, które mogą cię zaskoczyć w każdym momencie, więc zawsze miej broń w ręce... Wykonujesz zadania, oczywiście każde zadanie = nagroda... taka typowa gra rpg I to wystarczy, aby pokazać, że ta gra nic nie zawojuje. To wszystko już było xRazy, praktycznie brak jakiegoś własnego, ciekawego rozwiązania. David: Inna fabuła ;], różni się... tylko animacja trochę przypomina Almorę ;P yhy jakaż oryginalność -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Grałeś kiedyś w którąś z części Gothic?? Jeśli tak to wiesz jak by mozna było zorbić gre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloin Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Pomysły nie opierające się na szablonach już praktycznie się wyczerpały. Ciężko jest zrobić grę oryginalną. Nie wiem, dlaczego narzekacie. A co do gry: Na screenach prezentuje się ciekawie. Ale jakie będzie demo, to przekonamy się wkrótce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 W gatunku podałeś MMORPG, ciekawe kto będzie podtrzymywał serwer... chyba że będzie grne tylko w 1 ale to już chyba nie będzie mmorpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 @GRabarz - pewnie zbuduje jakis bylejaki komputer i nazwie go serwer... lol ja tak robie z moim otsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 W gatunku podałeś MMORPG, ciekawe kto będzie podtrzymywał serwer... chyba że będzie grne tylko w 1 ale to już chyba nie będzie mmorpgPostawi na hamachi ;p Grafika do siebie nie pasuje, realistyczne drzewa i paintowy 'spray' :D.Ogólnie nie lubię (nienawidze :]) gier z wyrazem 'rpg', no ale kto zagra ci w "Warrior Man'a" kiedy może se pyknąć w almore albo w innego mmorpg'a.Lepiej zrób lepszą grafikę.Chyba lepiej grać w coś co ładnie wygląda, niż w coś co odstrasza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Chyba lepiej grać w coś co ładnie wygląda, niż w coś co odstrasza w mmorpgach grafika nie ma aż tak wielkiego znaczenia, najważniejszy jest klimat gry itd, aby poprostu była grywalna. Przykład - tibia (nie wiem, nie grałem, widziałem tylko screeny ;d), brzydka a ludzie grają cały czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 no ale kto zagra ci w "Warrior Man'a" kiedy może se pyknąć w almore albo w innego mmorpg'a.Lepiej zrób lepszą grafikę. np. Ja zagram, bo grywalnosc stawiam na 1 miejscu :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golden-Maciej Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 No ja też grywalnosć stawiam na 1 miejscu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Przykład - tibia (nie wiem, nie grałem, widziałem tylko screeny ;d), brzydka a ludzie grają cały czas Akurat Tibia jest taka popularna z innych powodów, a mianowicie: bardzo rozbudowana, mało zajmuje (więc można szybko ściągnąć w kafejce internetowej i grać), no i jest darmowa z dużą ilością serwerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi