lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ok,ok pożyczyłem sobie ale zmienie ;P było w dziale galeria wziąłem tylko tymczasowo, bo moja była wieśniacka Nie no spokojnie, to moja trawka ;) A skoro ją zapodałem na forum to znaczy, że można z niej korzystać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 sorry lenin ale ta twoja też jest lipna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 No robiona w parę sekund, więc czego oczekujesz? ;d Poza tym ze mnie taki grafik, żę ho ho ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zrobiłem fajny efekt :D, screen zapodam w edicie Edit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Najbardziej ciekawi mnie jak to wygląda w ruchu, bo statyczne nawet źle się nie prezentuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Mam pomysł!! zrobię filmik i pokaże :) Zaraz zrobię! Edit: Mam lepszy, zrobię exe i wrzucę :D Edit2: Proszę Tutaj Przoszę o ocenę tego efektu i powiedzcie co trza poprawić Ps. Powiedzcie czy jest poprawa między 1 a ostatnim screenem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Efekcik może być. Z jakiego przykładu go wziąłeś? Po 1 zapomniałeś wycenterować celownik... Po 2 Beznadziejny cień domku Wywal ten cień i w Draw daj to GML draw_sprite_ext( spr_domek, 0, x + 10, y + 10, image_xscale, image_yscale, image_angle, c_black, 0.5 ) I będzie git Po 3 Będziemy cały czas latać z bazooką? Po 4 dodaj możliwość rozwalania domków... Tyle na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ok dzieki bardzo :] Za cień szczególnie, chcesz do credits? :D Zaraz pokaże jak zrobiłem ten efekt, nie brałem z żadnego przykładu, poszperałem w pytaniach początkujących i się poduczyłem co to image_alpha i zrobiłem. w pocisku: step: instance_create(self.x,self.y,r1ps_ob); w płomieniu: create: image_alpha=0.8 step: image_alpha-=0.05 if(image_alpha==0) { instance_destroy(); } r1ps_ob to płomien :) i tyle Nie, nie będziemy latać tylko z bazooką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucha_z_Kosmosu Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Da się zablokować obok domku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 No efekt fajny, to trzeba przyznać Z jakiego przykładu go wziąłeś? nom? E: Aha, nie zauważyłem postów wyżej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 o, jak dodasz rozwalanie domków jak powiedział mistyk to bedzie git :D Jakis chmurka dymu, i za kazdym razem zmiana sprita na coraz bardziej rozwalony domek, a potem calkowite usuniecie obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 To blokowanie o domek, wiem o nim, zaraz poprawie Powiedzcie czy się poprawiło od 1 screena coś czy wręcz przeciwnie. @Mistyk Sry ale ten cień jest po prostu do kitu, bo to tylko kwadrat :P ale i tak użyję, dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 @up ale o wiele lepszy niż ten wcześniejszy Ok dzieki bardzo emot11.gif Za cień szczególnie, chcesz do credits? biggrin.gif Lol chcesz mnie do credits za 1 linijkę kodu? Aha skasuj ta krew z celownika i np dodaj w stepie. Aha i nie zapomnij go wycentrować GML image_angle=direction direction+=5 a jeśli nie zadziała to to zamien + z = Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Sprawdziłem ten twój cień mistyk, po dłuższym namyśle, nie użyje, bo domek przez niego brzydko wygląda. dam image alpha na 0.5 dla starego cienia i bedzie git, a tą twoją technikę użyję na pociskach i postaci :). Za jakieś 15-20 min dam screen z full cieniowaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 @Myśliwy dobra a co z celownikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 I zmień tą ulicę no i trawę EDIT: Masz tu moją trawę bo na tamtą nie mogę patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ok, wycentrowałem, trawę zmienię a tu screen Zrobiłem cienie, nie zrobiłem cienia płomienia bo to dziadowo wygląda. Dziś już raczej mnie nie będzie, więc bb, do zobaczenia jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 btw: Blood Omega 16% hmm uważasz to za 16 procent? To aż wolę nie myśleć, jak bardzo będzie ta gra "rozbudowana" w pełnej wersji ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 nie wiem jak wy ale zmieniłbym ruch postaci, na taki że strzałkami sie poruszasz góra dół lewo prawo a postać cały czas skierowana jest na celownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jednak jescze jestem, robię LOSOWE ZNISZCZENIA DOMKU!! i juz są prawie gotowe, jeszcze dodać efekty uderzenia takie ja dym itp. Bedzie polegalo to na losowaniu sprita zniszczenia, typu dziura itd przy kazdym uderzeniu pocisku, oraz wystąpienia w losowym miejscu na dachu. Zrobione w losowych zniszczeniach: 1 sprite zniszczenia na razie losowe miejsce wystąpienia (Mniejwięcej) :) Jutro wrzucę screena, bo jeszcze nie dokończone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Tylko dziwnie to będzie wyglądało, gdy heros strzeli pociskiem z lewej strony, a ślad będzie z prawej ;/ Ustaw zależność od tego, z której strony się strzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ok, będzie łatwo, wystarczy dobrze w randomach liczby poustawiać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Już 18% ;]. Ja bym zmienił czas, w którym nie można strzelać. Ładny efekt strzlania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 zły cien po pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 było 16% pomajstrował troche przy domku już jest 18% :o stary idziesz jak burza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Lol myśliwy ty dodajesz 2% za jedną zrobioną rzecz. 16 cień 18 domek lol EDIT: taa już widze następne 20% trawa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zrobiłem cienie i pomajstrowałem przy domku, a z 16 do 18 to tylko 2%, a to nie dużo :). 1% = jedna rzecz :D @up a ty ile byś dał? To tylko początki a do zrobienia nie dużo do 100 jescze daleko Co do cieni: Nom, troche dziko ten cień domku wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Gdybym robił armored slayera w twoich procentowaniach to bym miał ze 200% a tym czasem mam 10%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myśliwy Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 O jezu, nie czepiaj się procentów ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witam, mam do zaprezentowania moją najnowszą grę, jest bardzo rozbudowana. Co w niej ciekawego znajdziecie: 1. Możliwość strzelania bazooką ( w sequelu planuję jeszcze dodać pistolet) 2. Można poruszać się herosem ( w sequelu można będzie nawet biegać) 3. Niszczenie budynku pociskami (w sequelu pociski będą także się niszczyć a nie lecieć dalej) 4. CIENIE!!! Siuper! (W sequelu ich nie będzie, bo pogoda będzie pochmurna) 5. Jedna plansza 5x5 (w sequelu będą 2 plansze 2,5x2,5) O czymś zapomniałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi