Harv Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam, jestem ciekaw czy da sie sprawdzic szerekosć tekstu (nie ilosc znaków tylko szerokosc)? Z góry dziękuje e: znalazłem ;d dzieki za pomoc jeszcze drugie pytanie: jak zrobic nastepna linijke tekstu? tzn zamiast GML draw_text(12,56,"jakis tekst"); draw_text(12,65,"drugi tekst"); zrobic to w jednej linijce? wiem ze cos takiego: draw_text(x,y,"tekst" + string(nastepnalinijka); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Znak # przerzuca do nastepnej linijki. GML draw_text(x,y,pierwszalinijka#drugalinijka); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 string_width - ale jest jedno ale, szerokość musi być sprawdzana po tym jak zosanie ustwiona czcionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 dzieki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi