Grabus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ustawiłem view'a za obj_charakter. Kiedy poruszam się bohaterem obraz dziwnie "faluje" , ale nie cały tylko w różnych miejscach. Najczęściej na obszarze jednego poziomego pasa rozciągającego się na całą szerokość ekranu. Falujący pas pojawia się na różnych wysokościach i ma różne szerokości. Czasami przeskakuje, raz niżej raz przy samej górze ekranu. Jak pozbyć się tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 heh wut? Jak Ci obraz faluje? pokaż jakiegoś screena czy coś, bo ciężko się domyśleć o co Ci chodzi -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja kumam o co mu chodzi. Też tak czasem mam. To jest chyba jak tło jest jakieś zbyt skomplikowane i gra nie nadąża z rysowaniem go coraz bardziej przesuniętego :P Nie wiem jak to wyjaśnić. Pokaż jaki masz obrazek tła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Są to przesunięcia fragmentu obrazu o 3 piksele w lewo a później 3 piksele w prawo i tak w kółko. Wygląda to tak jakby fragmet obrazu nie nadążał za bohaterem, a za chwilę ta "strate" do reszty ekranu chciał nadrobić. Gdy bohater się zatrzyma ekran przestaje falować. Screeny robiłem kilka razy ale nie widać tego efektu lub nie moge uchwycić tego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 No to jest tak jak mówię :P Jest za dużo szczegółów do narysowania i nie nadąża :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A ja chyba wiem :P W Global game settings -> resolution jest opcja, "Use synchronization to avoid tearing" Niech będzie włączona. Może pomoże :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A jak można tego uniknąć? Oto fragment screena Myśle że nie musze redukować ilości drzew... :( (grafika oczywiście przejściowa jest :P ) Edit: nie widziałem posta wyżej... Edit2: MeintenEr, niestety nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 No to chyba wina tych tekstur. Może jakoś je uprościć czy coś. Ale nei jestem pewien! Jak się mylę to nie bić! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 To jest jakiś błąd GM. W KAŻDEJ grze z GM'a mam ten błąd. (To nie jest wina sprzętu) (Nawet w Almorze :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja tylko w niektórych. Gdy za bardzo naładuje do rysowania. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja nigdy tak nie miałem :huh: Jakie macie karty graficzne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Może to też być wina monitora, na starszych tak się zdarza, spróbuj uruchomić grę na innym monitorze (ew. wyślij komuś zaufanemu do przetestowania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi