x-drb Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Mam problem. Mianowicie chcę podłączyć głośniki od mojej wieży do kompa tak, aby się dało szybko je przełączać wieża - komputer. Da się coś takiego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 podłącz poprostu wieże pod kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jakby to było takie proste to nie pisałbym o tym na forum. Mam coś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 nie wiem jaką dokładnie masz wieżę, ale może tutaj coś znajdziesz http://www.google.pl/search?q=wie%C5%BCa+p...lient=firefox-a Parę tematów wyskoczyło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Masz może w wieży wejście na czincze? Jak tak, to wystarczy kupić kabelek minijack-czincze, podłączasz do wieży, na wieży wybierasz żeby szło ze źródła zewnętrznego (zazwyczaj podpisują to jako Video) i już masz co potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 I żeby był dźwięk, to włączasz tryb AUX, nie wiem, czy na nowszych wieżach to jest, ale na moim staruchu jest lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 I tu jest problem, mianowicie nie mam wyjść aux, a głośniki są oddzielnie po 2 kabelki, bez chincha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 a głośniki są oddzielnie po 2 kabelki, bez chincha Nie patrz na głośniki tylko na wieże! podaj model swojej wieży -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Tak jak lenin napisal. Musisz to spiac tak: komp -> wieża -> głośniki. Przy takim polaczeniu wybierasz wtedy wejscie na wieży - komp, cd, radio itd. Takich glosnikow nie podlaczysz bezposrednio do kompa, bo przeciez cos musi robic za wzmacniacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Wieża - Panasonic SC-PM9. Po tym co napisaliście to wychodzi na to, że jak nie mam opcji PC ani AUX, to z podł. głośników mogę się pożegnać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Nie. Nie zawsze to jest oznaczane jako AUX. Jak mówiłem, może to też być oznaczone jako VIDEO. Po prostu, sprawdź z tyłu wieży, czy masz wejście na czincze lub na minijacka. Jak masz, to się da. Jak nie, to się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Trudno, w takim razie, żeby nie zakładać nowego tematu piszę w tym. Mam zamiar kupić jakieś porządne głośniki. Cena jaka mnie interesuje to 150 zł. Myślę nad zestawem 5.1 najlepiej jakiejś dobrej marki np Creative. Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excolo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Moja propozycja to Allegro.pl i Ceneo.pl, jak kupisz Creative to raczej nie wpadniesz z jakością. Wiadomo, że za 150zł nie zaszalejesz, ale ja sam posiadam takie: http://allegro.pl/item418186545_glosniki_c...uper_efekt.html I działają nieźle, a kosztują 120zł. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Co powiecie na http://allegro.pl/item422243006_creative_t...zestochowa.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Że w monitorach też montują 4 - 8 watów :) Zatem nie spodziewaj się super dźwięku (chociaż, skoro jest 5 to dość głośno powinno być :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 No, masz rację, ale zauważ, że w głośnikach monitorowych są odtwarzane wszystkie tony, zarówno niskie średnie jak i wysokie. W tych satelitkach są tylko średnie i wysokie. Za niskie odpowiada głównie subwoofer. Właśnie po nich spodziewałbym się wysokiej jakości czystego dźwięku. Nie muszą być bardzo głośne. Z opinii które przeczytałem w internecie wynika, że to mogłoby być coś co trafia w moje wymagania. No i sprawdzona marka Creative. Oczywiście jeśli padnie wybór na zestaw Creative'a, to dokupię też kartę dźwiękową Creative. Jednak jeśli ktoś ma lepszy jakościowo zestaw za podobne pieniądze, to chętnie wysłucham jego propozycji, pozostałych proszę o rady. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi