Skovv Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 #include <iostream.h> int main( ) { cout <<"Witaj.Jestem Zenek.Zadam ci kilka pytan bo chcem sie dowiedziec o swiecie i stworzeniach na nim zyjacych.Moge zaczynac zadawac pytania?\n\n1.tak\n2.nie"; int a; cin >> a; if ( a = 1 ) cout << "\nDzieki.Wiec 1 pytanie:"; else cout << "\nA tam i tak mi odpowiesz :P"; char name [30]; cout <<"\n\nJak masz na imie?"; cin >> name; cout <<"hmm...masz bardzo ladne imie " << imie; char mieszkasz [30]; cout <<"A gdzie mieszkasz " << imie "?"; cin >> mieszkasz; cout <<"CO??!! " << mieszkasz "??!!Te zadupie??!!Wspolczoje!"; char zal[30]; cout <<"Jak ma na imie twoj chlopak?"; cin >> zal; cout << "O korwa!To ja juz wole " << mieszkasz "!!!"; system("PAUSE"); } Moze mi ktos powiedziec co tu jest zle?Ja tu nie moge znalezc bledu :/ Dawno nie pisaalem...moj 1 program chyba od pol roku...Z gory dziex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Treść błędu może byś podał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 if ( a = 1 ) co to ma byc? << mieszkasz "!!!"; 2 błąd, hmm myślisz co piszesz? Ten sam błąd: cout <<"CO??!! " << mieszkasz "??!!Te zadupie??!!Wspolczoje!"; ma być (zmienna<<"tekst"<<zmienna<<"tekst;) + std:: do każdego użycia obiektu z iostream lub przestrzen nazw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 #include <iostream.h> int main( ) { cout <<"Witaj.Jestem Zenek.Zadam ci kilka pytan bo chcem sie dowiedziec o swiecie i stworzeniach na nim zyjacych.Moge zaczynac zadawac pytania?\n\n1.tak\n2.nie"; int a; cin >> a; if ( a < 2 ) cout << "\nDzieki.Wiec 1 pytanie:"; else cout << "\nA tam i tak mi odpowiesz :P"; char name [30]; cout <<"\n\nJak masz na imie?"; cin >> name; cout <<"hmm...masz bardzo ladne imie " << imie; char mieszkasz [30]; cout <<"A gdzie mieszkasz " << imie; cin >> mieszkasz; cout <<"CO??!! " << mieszkasz; cout <<"??!!Te zadupie??!!Wspolczoje!"; char zal[30]; cout <<"Jak ma na imie twoj chlopak?"; cin >> zal; cout << "O korwa!To ja juz wole " << mieszkasz; system("PAUSE"); } mam tak.tak jak kazales Nie rozumiem.mozesz zrobic tak jak powinno byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 #include <iostream.h> using namespace std; int main( ) { cout <<"Witaj.Jestem Zenek.Zadam ci kilka pytan bo chcem sie dowiedziec o swiecie i stworzeniach na nim zyjacych.Moge zaczynac zadawac pytania?\n\n1.tak\n2.nie"; int a; cin >> a; if ( a < 2 ) cout << "\nDzieki.Wiec 1 pytanie:"; else cout << "\nA tam i tak mi odpowiesz :P"; char name [30]; cout <<"\n\nJak masz na imie?"; cin >> name; cout <<"hmm...masz bardzo ladne imie " << imie; char mieszkasz [30]; cout <<"A gdzie mieszkasz " << imie; cin >> mieszkasz; cout <<"CO??!! " << mieszkasz; cout <<"??!!Te zadupie??!!Wspolczoje!"; char zal[30]; cout <<"Jak ma na imie twoj chlopak?"; cin >> zal; cout << "O korwa!To ja juz wole " << mieszkasz; system("PAUSE"); return 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 nie dziala mi :/ moze maqm zjebane dev c++?? Moze sciagne inne? Słowo powszechnie uważane za obraźliwe. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 "cout <<"hmm...masz bardzo ladne imie " << imie;" brak deklaracji zmiennej imie; najpierw używasz tablicy name a potem zmieniasz na imię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 nie rozumiem...mozesz to poprawic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Podal Ci rozwiazanie -.- #include <iostream.h> using namespace std; int main( ) { cout <<"Witaj.Jestem Zenek.Zadam ci kilka pytan bo chcem sie dowiedziec o swiecie i stworzeniach na nim zyjacych.Moge zaczynac zadawac pytania?\n\n1.tak\n2.nie"; int a; cin >> a; if ( a < 2 ) cout << "\nDzieki.Wiec 1 pytanie:"; else cout << "\nA tam i tak mi odpowiesz :P"; char name [30]; cout <<"\n\nJak masz na imie?"; cin >> name; cout <<"hmm...masz bardzo ladne imie " << name; // tu miales 'imie' char mieszkasz [30]; cout <<"A gdzie mieszkasz " << name; // i tu tez cin >> mieszkasz; cout <<"CO??!! " << mieszkasz; cout <<"??!!Te zadupie??!!Wspolczoje!"; char zal[30]; cout <<"Jak ma na imie twoj chlopak?"; cin >> zal; cout << "O korwa!To ja juz wole " << mieszkasz; system("PAUSE"); return 0; } badz konsekwentny w tym co robisz i czytaj tresci bledow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skovv Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 dzieki chlopaki! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi