Mateki Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jak zrobić menu w którym nawiguje się myszką? Czy da się zrobić jakoś inaczej niż na obiekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 na obiektach jest najłatwiej i najszybciej więc nie wiem po co kombinować :o Możesz drawować i sprawdzać pozycję myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A Jak mogę sprawdzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 np. GML if (mouse_x >= costam && mouse_x <= costam) && (mouse_y >= costam && mouse_y <= costam) { // akcja; } albo collision_rectangle, tylko nadal nie wiem co ci nie pasuje w obiektach ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ale jeżeli menu ma stałą szerokość, to można nieco kodu zaoszczędzić: GML if mouse_x > costam and mouse_x < costam { if mouse_y > costam and mouse_y < costam { //akcja } else if mouse_y > costam and mouse_y < costam { //akcja } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateki Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Jeszcze większe dzięki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi