Exigo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jest pewien problem. Mam teksturę i maskę. Na teksturę jest nakładana maska która nadaje przeźroczystość. Kłopot w tym, że maska oraz tekstura mają spore rozmiary. Oczywiście wszystko działa jak powinno przy jednym spricie,... no ale przy dwóch, fps'y spadają do ok. 20/25... więc czy można by to jakoś 'zoptymalizować' ?... Zmniejszałem rozmiar spritów, ale jakość była fatalna. Może udało by się rozwiązać problem w inny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 to podziel je ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Podzielić... ? - Niby jak mam to zrobić. :huh: Można by bardziej 'rozwinąć' wypowiedź? Edit: Idę spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 no na części w paincie ;o, ale im większy rozmiar plików tym bardziej gm będzie Ci mulić;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 A jeśli nie mogę podzielić? :P ...Istnieje inne rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 spróbować blend_mode ale to trochę trudniejsze i chyba niewiele to da albo nawet będzie jeszcze gorzej się ciąć, nie testowałem z dużymi obrazkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Więc co radzicie? :unsure: (omijając blendowanie i brutalne cięcie na kawałki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 A stosujesz sprite_set_alpha_from_sprite() tylko raz na starcie gry czy moze dałeś w Drawa :P ? Jeśli zrobiłeś raz to jedyną opcją pozostaje pocięcie na kawałki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Kurde... jaki ja głupiii! XD ... przecież draw jest wykonywany cały czas. Dzięki za rozjaśnienie mojego 'tępego' umysłu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi