sfinkss Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Widzieliście pewnie te programy np. na vivie co wysyła się imiona i to generuje 'poziom' uczucia między tymi osobnikami? ^^ chce zrobić to w gm., albo własciwie, nie oszukujmy się, większość wkładu będzia Wasz jeśli mi pomożecie, o co proszę; ) tylko własśnie.. najpierw dwa proste w których wpisuje się imiona. Przycisk ENTER (i w tym czasie "maszyna kumulująca losuje" ;p ) i dalej wyskakuje jakieś zdanie wylosowanie w losowej kolejności, tylko że jak imiona się powtórzą to zdnie będzie takie samo.) wiem że to jest związane z funkcją random, ale nie wiem jak zrobić ten cały 'interfejs'. i na koniec przycisk "Od Nowa' co kasuje aktualne dane i zabawa zaczyna sie od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 najpierw dwa proste w których wpisuje się imiona GML imie1=get_string("imie","") większość wkładu będzia Wasz To po co się bierzesz za coś takiego, skoro wogóle tego nie umiesz? ba, nawet nie wiesz jak zacząć <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 nie wiesz że najprościej uczyć się na przykladach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 nie wiesz że najprościej uczyć się na przykladach? bang! nieprawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 akurat mi to tak; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 według mnie najprościej jest się uczyć z helpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 I na własnych błędach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 losujące sie zdanie? lol GML zdanie=choose(string(imie)+"Reszta zdania", string(imie)+"reszta innego zdania") albo...GML var poziom_uczucia poziom_uczucia=random(100) switch(poziom_uczucia) { case 10: text= imie+"jestes brzydki nikt cie nie chce!" //itd } baaardzo prymitywnie ale... chciałeś przykład? edytuj se to :D ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 nie wiesz że najprościej uczyć się na przykladach? phi, z tym, że Ty nie szukasz przykładu, tylko poprostu chcesz, aby ktoś Ci napisał całą grę/program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 no jasne; ) a to nie jest przykład? jak chce Ci pokazać jak się dodaje no to mówię 'masz dwa jabłka Kasia przyniesie Ci jeszcze jedno, ile masz teraz?' to przykład z poziomu, nie wiem... może 4-5 latka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi