dawid_1908 Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Jak zrobic Piłkę nożna bramki i piłkarzy i mozecie mi tez powiedziec jak to zrobic zeby piłka sie nożna poruszala i zeby piłkarze biegali będe bardzo wdzięczny za podanie mi przykładu dziękuję bardzooo") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 ale chodzi ci o piłke widok z góry czy z boku? jak z boku to wystarczy zrobić grawitację i przy kolizji piłki z piłkarzem piłka odbija sie i reszta chyba też jest prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Już setny temat o piłce powstaje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 30 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 london to moze dasz mi przykład jak zrobic zeby ta piłka się prouszała i strzelalo sie gole aha i jescze zeby piłkarze biegali i odbierali mi piłke prosze jak chcesz mozesz zrobic przykład i dac link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 london to moze dasz mi przykład jak zrobic zeby ta piłka się prouszała i strzelalo sie gole aha i jescze zeby piłkarze biegali i odbierali mi piłke prosze jak chcesz mozesz zrobic przykład i dac link <{POST_SNAPBACK}> Nie prościej powiedzieć: zrób całą grę za mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 A słyszałeś o czymś takim jak www.gamemaker.nl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 nom słyszałem www.gamemaker.nl ale tam nie ma przykładu jak zrobic piłke nożną a jak tam jest to dajcie linka z tym artykulem ja sobie pobiere?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 nom słyszałem www.gamemaker.nl ale tam nie ma przykładu jak zrobic piłke nożną a jak tam jest to dajcie linka z tym artykulem ja sobie pobiere?? <{POST_SNAPBACK}> Wiadomo że niema przykładów jak zrobić gry, bo wtedy wystarczyła by zamiana grafiki itp. Naucz się ogólnie Game Makera w tym GML i wtedy rób, a jak naprawdę już nie będzie Ci dana rzecz wychodziła to wtedy pytaj, czasem wystarczy logicznie pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 tak tylko ja umiem ale nie wiem jak zrobic zeby piłka się poruszała i biegali piłkarze, i zeby odbierali mi piłke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Października 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 No to nie rób piłki nożnej, rób coś co umiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Na oficjalce jest przykład, a przynajmniej był bo ściągałem kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Kończe pisanie przykładu, za 30min powinien być gotowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Października 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Ja nie rozumiem, czemu ludzie nadal zadają pytania, jak zbudować wieżowiec, skoro nawet nie wiedzą, co to ściana nośna. Prosisz nas o napisanie za ciebie całej gry, a programowanie polega na tym, aby samemu się czegoś nauczyć. Ja bawię się gamemakerem już ponad dwa lata, a i tak wiele rzeczy nadal sprawia mi problem, ale staram się te problemy jakoś obejść. Czasami wystarczy uzyć jakiegoś "oszustwa" a rezultat bedzie taki sam jak przy zaawansowanym skrypcie (jak naprzykład w moim Farmerze Franie - na planszy jest kilkanaście niewidzialnych obiektów kontrolująch zachowanie się tekstu, o ruchach wszystkich postaci nie wspominając). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 ja chce tylko zobaczyc jak to sie robi a wszystko zrobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 https://gmclan.org/up152_11_football.html Strzałki ruch. Z silniejsze uderzenie i bieg. Ale to tylko przykład! I z Gnyskiem się nie zgadzam. Można zbudować wieżowiec nie wiedzą co to ściana nośna ;] EDIT Eh. http://hurkel.undo.it/football.gm6 EDIT do posta niżej (Gnyska) A ty pewnie odrazu się na programowaniu znałeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 ja mam zakaz na strone to wiesz nie sciągne tego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Października 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 Tak samo można stworzyć grę nie znająć się na programowaniu - skopiować gotowy kod. A każdy programista powinien sam wynajdywać rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_1908 Opublikowano 1 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2005 to jest zepsute zrobilem tak na przykład jak to wyjdzie tak samo i pisze Bląd Number cos i uwas tez LIPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi