Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Września 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) Postanowiłem kontynuować pisane polskiego Helpa, ale natknąłem się na duzy problem - tłumacze fragmet mówiacy o czymś takim jak "bitwise operations". Poszukałem na googlach i doszedłem do mnożeń i sum logicznych (OR, XOR i AND znaznych mi z matmy jako Alternatywa i Koniunkcja). Zatem proszę o sprawdzenie przez kogoś z was (zapewne Ranma zna się na tym najlepiej) o sprawdzenie tej przetłumaczonej przeze mnie części i naniesienie poprawek (tylko na tej jednej stronie). Plik znajduje się w moim uploadzie (najprawdopodobniej tutaj: https://gmclan.org/up23_4_help_pl_wyrazenia.html ). Aha, nie wiem też co oznacza div i jak dokładnie opisac mod. Edytowane 29 Września 2005 przez gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Jaki div i mod masz na myśli? Dzielenie bez reszty i resztę z dzielenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Września 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ja lepiej? A tam, to Choosen studiował informatykę. :) Może zmieniłbym opis XOR'a i napisał " "... kiedy bity składowe nie są sobie równe" No i cały początek działu według mnie do wymiany na coś w tym stylu: Wyrażenia są to wartości liczbowe dziesiętne (np. 3, 4), liczby szesnastkowe poprzedzane znakiem $ (np. $00FFAA), zmienne tekstowe ujęte w cudzysłów lub apostrofy (np. 'czesc' i “czesc”), boolowskie true i false, a także inne, bardziej skomplikowane typy i wzorce. Działania na wyrażeniach dokonuje się za pomocą następujących operatorów (w porządku priorytetowym): update: BeWuO: Jakie dov? Niczego takiego nie znalazłem. :) Ale rzeczywiście, integer division nie jest przetłumaczone. Edit by BeWuO: A ty jak zwykle czepiasz sie byle czego ;] Pasuje teraz? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Września 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 No wiedziałem, że pomożecie :D Aktualnie przetłumaczyłem jakieś 5% helpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Września 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ja miałem kawałek tłumaczenia gml'a, do paru rozdziałów po tym co w tym temacie zapodałeś, ale brat sformatował laptopa, na którym tłumaczyłem jak mi się nudziło. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Października 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 No cóż, właśnie wczoraj zagadnienia o które was pytałem miałem na lekcji układów cyfrowych... (Algebra Boole'a). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Gnysek, a Ty student czy technikum informatyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Października 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Technikum Elektroniczne :P (http://www.zsl.gda.pl/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi