Skocz do zawartości

Przyklad Tymona nie dziala?

MisieK-GM

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, przedchwila przegladajac co jest w dzial przyklady na stronie glownej zobaczylem przyklad Tymona MMO (na 1 stronie) no i z ciekawosci czy dziala napisalem do kolegi zebysmy sie zalogowali razem i nie bylo ani mnie widac ani jego ani nie dochodzily wiadomosci, tylko raz mowil ze jak nacisnol enter to mnie zobaczyl, nawet chodzilismy w te same miejsca i nikogo nie bylo widac , dlaczego?

PS. Jak zly dzial to przeniescie

Edit: TUTAJ link do tego przykladu, moze ktos sie zalogoje i to sprawdzimy?

Witajcie, przedchwila przegladajac co jest w dzial przyklady na stronie glownej zobaczylem przyklad Tymona MMO (na 1 stronie) no i z ciekawosci czy dziala napisalem do kolegi zebysmy sie zalogowali razem i nie bylo ani mnie widac ani jego ani nie dochodzily wiadomosci, tylko raz mowil ze jak nacisnol enter to mnie zobaczyl, nawet chodzilismy w te same miejsca i nikogo nie bylo widac , dlaczego?

PS. Jak zly dzial to przeniescie

Edit: TUTAJ link do tego przykladu, moze ktos sie zalogoje i to sprawdzimy?

Podałeś IP? =D Masz zarejestrowaną wersję? =D Mi działa...........kropka>>>>>>>>kreska =D

czyli trzeba miec polaczone kompy przez siec?

omg, niee, Ty masz sieć lan, dlatego nie działa =X

Edit:

Sprawdźmy na mnie: 79.185.171.154

Edit2:

Tymon! Jak możesz!? Literówka!

Autor domaga się umieszczenia informacji o nim w przypadku wykorzystania przykladu.

To ty stworz gre na twoim serwie i zagramy :D (moze) a jak ja stworze gre na twoim ip to mi sie wlaczy?

To ty stworz gre na twoim serwie i zagramy :D (moze) a jak ja stworze gre na twoim ip to mi sie wlaczy?

EDIT; to juz chyba lapie ;D to stworzysz gre? zagramy ;D

Bo twój komp jest za urządzeniem łączącym z siecią i rozdzielającym sieć między pozostałe komputery w sieci. To tak jakby każdy komputer miał takie samo IP, ale tylko komputer łączący może nasłuchiwać połączeń - tzn. robić serwery. Ale zawsze można ustawić przekierowania portów w routerze albo poprosić admina.