MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witajcie, przedchwila przegladajac co jest w dzial przyklady na stronie glownej zobaczylem przyklad Tymona MMO (na 1 stronie) no i z ciekawosci czy dziala napisalem do kolegi zebysmy sie zalogowali razem i nie bylo ani mnie widac ani jego ani nie dochodzily wiadomosci, tylko raz mowil ze jak nacisnol enter to mnie zobaczyl, nawet chodzilismy w te same miejsca i nikogo nie bylo widac , dlaczego? PS. Jak zly dzial to przeniescie Edit: TUTAJ link do tego przykladu, moze ktos sie zalogoje i to sprawdzimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witajcie, przedchwila przegladajac co jest w dzial przyklady na stronie glownej zobaczylem przyklad Tymona MMO (na 1 stronie) no i z ciekawosci czy dziala napisalem do kolegi zebysmy sie zalogowali razem i nie bylo ani mnie widac ani jego ani nie dochodzily wiadomosci, tylko raz mowil ze jak nacisnol enter to mnie zobaczyl, nawet chodzilismy w te same miejsca i nikogo nie bylo widac , dlaczego? PS. Jak zly dzial to przeniescie Edit: TUTAJ link do tego przykladu, moze ktos sie zalogoje i to sprawdzimy? Podałeś IP? =D Masz zarejestrowaną wersję? =D Mi działa...........kropka>>>>>>>>kreska =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 IP jest juz wpisane, tiaa mi tez dziala ale widac tylko mnie i tylko mi widac pisane przezemnie wiadomosci, a innemu graczowi nie :( to zalogojmy sie obydwaj i sprawdzmy zalogoj sie o 21:25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 huh, a masz zewnętrzne IP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 IP jest juz wpisane, tiaa mi tez dziala ale widac tylko mnie i tylko mi widac pisane przezemnie wiadomosci, a innemu graczowi nie :( to zalogojmy sie obydwaj i sprawdzmy zalogoj sie o 21:25 Daj mi swe IP, młody człowieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 192.168.1.10 EDIT:Ale gra i tak sie tworzy na tym: 127.0.0.1 EDIT2:Albo i nie O_o nie wiem jak daje stworzyc gre "tak" to tylko wpisuje nick i wchodze odrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 LAN! I wcale się nie dziwię... EDIT:Ale gra i tak sie tworzy na tym: 127.0.0.1 to jest przykład, lolol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 czyli trzeba miec polaczone kompy przez siec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 czyli trzeba miec polaczone kompy przez siec? omg, niee, Ty masz sieć lan, dlatego nie działa =X Edit: Sprawdźmy na mnie: 79.185.171.154 Edit2: Tymon! Jak możesz!? Literówka! Autor domaga się umieszczenia informacji o nim w przypadku wykorzystania przykladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 To ty stworz gre na twoim serwie i zagramy :D (moze) a jak ja stworze gre na twoim ip to mi sie wlaczy? To ty stworz gre na twoim serwie i zagramy :D (moze) a jak ja stworze gre na twoim ip to mi sie wlaczy? EDIT; to juz chyba lapie ;D to stworzysz gre? zagramy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Działa... MiseK niech twój kolega zahostuje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ale on nie wie gdzie jest IP xD xP to ty zaloz ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 ip.pokapoka.pl LOL=p PS: ja mam ruter, tak jak u ciebie nici =[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ja bym ten temat i wypowiedzi w nim podsumował krótko: NIE BIERZ SIĘ ZA MMORPG JAK NIE ZNASZ ZASAD DZIAŁANIA INTERNETU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ach, powiem to. Zobacz FAQ, przedostatni punkt ;] Nie zwracaj uwagi na błędy, będą (oby) poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 @Marmot Tyle ze ja nie robie MMORPG :P chcialem spytac bo nie wiedzialem czemu mi nie dziala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Bo twój komp jest za urządzeniem łączącym z siecią i rozdzielającym sieć między pozostałe komputery w sieci. To tak jakby każdy komputer miał takie samo IP, ale tylko komputer łączący może nasłuchiwać połączeń - tzn. robić serwery. Ale zawsze można ustawić przekierowania portów w routerze albo poprosić admina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi