Feynorn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zastanawiam się jaką kontrolę nad użytkownikami ma administrator mojego serwera. Czy może przeczytać moje rozmowy gg, czy widzi co piszę na forach internetowych, czy widzi strony internetowe jakie przeglądam, gry w które gram, pliki które ściągam? Drugie pytanie dotyczy tego czy po ustawieniu haseł dostępu do komputera informatyk będzie mógł je w jakiś sposób odzyskać. Zna ktoś może odpowiedź? Bardzo mi zależy na tym żeby to wiedzieć <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 administrator mojego serwera że co? o0 bo nie kminię o co Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 że co? o0 bo nie kminię o co Ci chodzi No internet mam od niego. Nie wiem jak to nazwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zastanawiam się jaką kontrolę nad użytkownikami ma administrator mojego serwera. Czy może przeczytać moje rozmowy gg, czy widzi co piszę na forach internetowych, czy widzi strony internetowe jakie przeglądam, gry w które gram, pliki które ściągam? Drugie pytanie dotyczy tego czy po ustawieniu haseł dostępu do komputera informatyk będzie mógł je w jakiś sposób odzyskać. Zna ktoś może odpowiedź? Bardzo mi zależy na tym żeby to wiedzieć <_< Ad1. Jak admin chce to może patrzeć na wszystko co nie jest szyfronione w sieci (nawet jeżeli sieć "jest na hasło" jakbyś to raczył określić), i nie tylko on - niech żyje potęga ludzkiego umysłu (w przypadku WEP-a - jak ktoś zna klucz - może widzieć (a nawet nie musi znać - poznać można w 5 minut - poczuj potęge WEP-a), w przypadku braku zabezpieczenia - tym bardziej, w przypadku WPA/WPA2 - nie bo klucz jest negocjowany oddzielnie dla każdego) Enjoy your wifi Ad2. Tak, ale bardziej (ze względu na czas) będzie się opłacało wyzerować hasło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 A to pierwsze możesz jaśniej? Co to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jak masz internet bezprzewodowy, to teoretycznie nie tylko admin sieci może odczytać wszystko co przesyłasz, ale również osoby znajdujące się w zasięgu działania tejże sieci, niekoniecznie do niej podłączone :) . Ot, uroki bezprzewodowego internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jak masz internet bezprzewodowy, to teoretycznie nie tylko admin sieci może odczytać wszystko co przesyłasz, ale również osoby znajdujące się w zasięgu działania tejże sieci, niekoniecznie do niej podłączone :) . Ot, uroki bezprzewodowego internetu. A co nie ma takich "uroków"? Neostrada? Chello? Netia? Nie ma na moim osiedlu kablówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Wszystko co kablowe z bezpośrednim połączeniem z internetem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Wszystko co kablowe z bezpośrednim połączeniem z internetem. Czyli co? Tylko kablówki? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jakie tam kablówki tylko. A Neostrada? A Netia? Zresztą, dobrze zabezpieczona sieć wi-fi też może być ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jakie tam kablówki tylko. A Neostrada? A Netia? Zresztą, dobrze zabezpieczona sieć wi-fi też może być ;p . Ok dzięki :] Pomyśle o zmianie tego, wreszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zresztą, dobrze zabezpieczona sieć wi-fi też może być ;p . Dobrze zabezpieczona = WPA/WPA2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 A co polecacie? Właśnie przeglądam oferty. Jakie są Wasze doświadczenia z np. Netią, bo słyszałem, że często mają problemy z rachunkami za telefon itp., a o Neo nasłuchałem się tyle, że aż się boję pomyśleć co by było jakbym musiał się z nią użerać (np. kiedy ktoś dzownił na domowy mojego kolegi, to internet mu się wtedy wyłączał). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 jak będziesz miał ochotę na neostradę, to przygotuj się na miesiąc lub dwa miesiące czekania, zanim Ci go podłączą. ehh TP rzondzi (ja na szczęście z kablowej ciągnę ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zastanawiam się jaką kontrolę nad użytkownikami ma administrator mojego serwera. Czy może przeczytać moje rozmowy gg, czy widzi co piszę na forach internetowych, czy widzi strony internetowe jakie przeglądam, gry w które gram, pliki które ściągam? Drugie pytanie dotyczy tego czy po ustawieniu haseł dostępu do komputera informatyk będzie mógł je w jakiś sposób odzyskać. Zna ktoś może odpowiedź? Bardzo mi zależy na tym żeby to wiedzieć <_< Jak ma Linuxa i jakiegoś sniffera - na pewno tak! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jak ma Linuxa i jakiegoś sniffera - na pewno tak! ;) Tuxman - dzbanie - nie tylko spod linuxa da sie przestawić karte wifi w monitor mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Czyli jak łączę się z niezabezpieczoną siecią sąsiada, to ten może sobie zobaczyć co tam przesyłam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Czyli jak łączę się z niezabezpieczoną siecią sąsiada, to ten może sobie zobaczyć co tam przesyłam? No nie ? Nawt jakby była zabezpieczona też by mógł ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 A co polecacie? Właśnie przeglądam oferty. Jakie są Wasze doświadczenia z np. Netią, bo słyszałem, że często mają problemy z rachunkami za telefon itp., a o Neo nasłuchałem się tyle, że aż się boję pomyśleć co by było jakbym musiał się z nią użerać (np. kiedy ktoś dzownił na domowy mojego kolegi, to internet mu się wtedy wyłączał). No? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 No? gówno Zjedz je równo. Wanrn +1. gnysek Twojej starej jest zbyt nudno globi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 JUP! Mam sieć z hasłem i wpa. To da się haknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Cytat ROKU! gówno Zjedz je równo. Wanrn +1. gnysek Twojej starej jest zbyt nudno globi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 gówno Zjedz je równo. Wanrn +1. gnysek Twojej starej jest zbyt nudno globi Popisujesz się, że umiesz wpisać bbcode color? 1. Gnysek by czegoś takiego nie napisał 2. Nie masz od niego warna ;) Swoją drogą mało to się rymuje. Wymyśl coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 gówno Zjedz je równo. Wanrn +1. gnysek Twojej starej jest zbyt nudno globi i gdzie ten jego wanrn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Już wstawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi