Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Września 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Zauwazyłem, że od pewnego czasu powstała wśród starszyzny GMClanu kampania polegającna na zmuszeniu użytkowników do czytania helpa. Zatem wychodzę z popozycją, może powinniśmy wszyscy prmowac to w jakiś szczególny sposób, np. uzywając zdjęć aktorów, znanych reklam, itp., a może świat stanie się lepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 Według mnie bardzo dobry pomysł. Popieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 28 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2005 A moze ktos przetluamcze to osobm ktore nei znaja ang, bo chyba to jest najwieksza bariera, nie mowie tu o sobie, bo przeczytalem caly help, ale wiem, ze sa takie osoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Wg. mnie troche głupi pomysł. Myślicie że na to pujdą? Lepiej już jakąś akcję edukacyjną zrobić w formie konkursu :P No i artukuły, powinno się kilka nowych pojawić dla słabszych użytkowników ewentualnie b.dobrze opisane przykłady. Takie jest moje zdanie. BTW piszę kurs GMLa od kilku dni, może pomoże :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Tylko skąd tych n00bów brać? Ostatnio nikt nie pyta w sprawach GMa na forum :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Tak, tak... Początkujący to zobaczy i będzie wrzeszczeć, że to jest po angielsku <_< Może lepiej - ucz się angielskiego... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ja się nie dziwie że niektórzy zadają głupie pytania dotyczące GMa, ale jeśli nie umieją języka Angielskiego to skąd mają się uczyć ? Wg. mnie powinno być więcej artykułów dla początkujących na gmclanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ale niektórym się nawet po polsku nie chce czytać i chcą abyśmy MY zrobili grę za niego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 pietruś to stosuje sie tylko do niektórych ja naprzykład z chęcią bym przeczytał kilka artkułów jeśli miał bym sie nauczyć czegoś nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 To że nie zna ktoś dobrze angielskiego to żadna wymówka. Jak miałem ok. 8 lat to bez problemu rozumiałem angielski (rozumiałem, czyli mniej więcej wiedziałem o co chodziło w np. grze). Offtop: Fajna sygnatura? ;p Zrobiłem wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 To że nie zna ktoś dobrze angielskiego to żadna wymówka. Jak miałem ok. 8 lat to bez problemu rozumiałem angielski (rozumiałem, czyli mniej więcej wiedziałem o co chodziło w np. grze). Offtop: Fajna sygnatura? ;p Zrobiłem wczoraj. <{POST_SNAPBACK}> user posted image - ######sta. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Znowu uploader nawala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Znowu uploader nawala :P <{POST_SNAPBACK}> Oka, na ImageShacku jest ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ale zrozumcie, jeśli ktoś : a) nie umie angielskiego B) nie ma czasu na helpa c) nie chce mu się tego czytać, I jeżeli jakaś osoba spełnia któryś z tych powyższych warunków, to o pomoc pyta na forum. Mnie denerwują osoby które pod tematem jakiegoś banalnego pytania dotyczącego Gma piszą: "nie zaśmiecaj forum takimi banałami, bo to mnie wkurza, idźź czytaj helpa" . Musimy pamiętać że to nie jest miejsce dla samych profesorów GMa, są tu osoby które słabo się znają na Gmie i zawsze będą zadawać banalne pytania. Zamiast zakładać tematy dotyczące promowanie helpa, lepiej pomóc komuś w jakimś problemie, a oni być może odwdzięczą się czymś (np.jakąś reklamą twojej gry w sygnaturce) P.S Dziadek, zdjęcie tego dziecka w twojej sygnaturce jest odrażające. :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 są tu osoby które słabo się znają na Gmie i zawsze będą zadawać banalne pytania. Zamiast zakładać tematy dotyczące promowanie helpa, lepiej pomóc komuś w jakimś problemie, a oni być może odwdzięczą się czymś (np.jakąś reklamą twojej gry w sygnaturce) 1. Problem w tym że pytania są zbyt banalne czasem. 2. Po co reklama w czyjejś sygnaturce? Założy się temat o grze na forum i już wszyscy wiedzą. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Właśnie przerobiłem swoją reklame oto ona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Wkońcu forum jest po to by pomagać innym, a nie wszystkich odsyłać do helpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Wkońcu forum jest po to by pomagać innym, a nie wszystkich odsyłać do helpa.Racja ale denerwuje takie tłumaczenie jeśli masz coś opanowane w małym paluszku. Trudno się dziwić :P c) nie chce mu się tego czytaćJa powiem tak, jak nie chce mu się czytać czy coś takiego to napewno nie dojdzie do czegoś. To nieuniknione. Wniosek? Zrobić coś albo zacząć stosować jakieś zasady względem tych osób :P EDIT Przypomniałem sobie. Kiedyś wpadłem na pomysł żeby zrobić coś takiego jak mistrz i uczeń. Jak same nazwy mówią to mistrz mógł by sobie wybrać jednego z początkujących i ich w jakiś sposób go edukować, pomagać itd. :P Czyli mistrz obpowiada za ucznia a uczeń reprezentuje poziom wiedzy mistrza ;] Zrezygnowałem z pomysłu bo nie był niedopracowany, ale może wy coś domyślicie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ja tam już od dawna wszystkim wpajam: Czytaj Helpa, będziesz Wielki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Ta forum jest po to by pomagać innym, ale nie po to by po raz n-ty odpowiadać na to samo pytanie. A widzac ostatnie pytania noobków mam wrażenie że nawet nie fatygują się żeby poszukać na nie odpowiedzi <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Września 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Dobra, ale skoro ktoś nie zna angielskiego, to jak ma zrozumiec programowanie ?? Jak nie wiesz co to kierownica, to samochodu się nie nauczysz kierować. A polski help powstanie, bo racją jest, że niektórzy wolą pójść na łatwiznę. Z drugiej strony mógłbym od was dostać jakąś motywację aby go szybko skończyć, np. serial do gm6.1 albo jakiś serwer typu farmerfran.gmclan.org :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Dobra, ale skoro ktoś nie zna angielskiego, to jak ma zrozumiec programowanie ?? Jak nie wiesz co to kierownica, to samochodu się nie nauczysz kierować. A polski help powstanie, bo racją jest, że niektórzy wolą pójść na łatwiznę. Z drugiej strony mógłbym od was dostać jakąś motywację aby go szybko skończyć, np. serial do gm6.1 albo jakiś serwer typu farmerfran.gmclan.org :P <{POST_SNAPBACK}> Keya za free nikt ci nie da, możesz skorzystać z pirata ale nie polecam-wtedy nie będziesz mógł sprzedawać swoich gier :( Choć jeśli ma on służyć ci tylko do tłumaczenia helpa to możesz skorzystać, choć ta sprawa należy do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 O to coś z helpem : - tak nowi powini reagowac na helpa - pytanie dla niego jak nie czyta helpa - kara za nie czytanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 29 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 Głowny problem nie polega na tym, ze ktoś zadaje banalne pytania, elcz na tym, ze ktoś zadaje pytania, na ktore odpowiadano n razy, wiec jesteś w błędzie Bigshark. Mnie osobiście denerwują cwaniaczki, co im sie nie chce ani helpa, ani forum przeszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Pozostaje tylko przełumaczenie helpa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Atg już to robisz od bug wie kiedy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Bucior narazie wstrzymałem się, bo Gnysek przeciesz tłumaczy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Bug to rzeka :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Września 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 Jak ktoś nie umie angielskiego, to niech nie zabiera się za tworzenie gier. Jego strata, a nie nasza. W tym fachu to obowiązek. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi